Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2015 9:40:37

Nelze pouze donekonečna kritizovat, ale chce to i makat

Nelze pouze donekonečna kritizovat, ale chce to i makat

Opravdu nevím, proč ANO 2011 obviňuje ze současného stavu bývalé věznice sociální demokraty.

Nebyla to ČSSD, která prodala tuto nemovitost státu na vazební věznici. Ale naopak tento prodej ČSSD opakovaně kritizovala. Představitelé ANO 2011 by si měli své informace více ověřovat a neházet všechny zastupitele města do jednoho pytle. Není pravdou, že nelze na rekonstrukci využít i prostředky z EU, jak tvrdí kolega zastupitel. Jsem přesvědčen, že budovu, včetně muzejní části lze zachránit vícezdrojovým financováním, ale nikoliv z rozpočtu města.

Na rozdíl od pana zastupitele za ANO 2011 se o stav budovy zajímám od roku 1994, kdy ji tehdejší vedení město prodalo a také jsem v dané záležitosti mnoho podnikl. Nebylo ministra spravedlnosti, se kterým bych o tom nejednal. S kolegou J. Plachým jsme předložili zákon o bezúplatném převodu bývalé věznice na město a asi před půl rokem jsem napsal dopisy příslušným ministrům. Prostě makám na rozdíl od těch, kteří pouze kritizují. Jsem zvědavý, jak nám pan ministr financí A. Babiš pomůže s rekonstrukcí budovy. Již jsem se na něj opakovaně obrátil a předpokládám, že v návrhu rozpočtu na rok 2016 již bude částka připravená na projektovou dokumentaci. Pokud se někdo mylně domnívá, že z bývalé věznice může být pouze památník totality, pak by měl také veřejnosti říci, kolik to bude stát daňové poplatníky na provozních nákladech a nikoliv pouze na investicích. Jako odpovědný zastupitel města vím, že město Uherské Hradiště by tyto provozní náklady hradilo velmi těžko a to na úkor veřejných služeb. A to snad nechce ani hnutí ANO 2011.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama