Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2015 15:44:52

Krajská organizace SPO Praha podporuje prezidenta

Krajská organizace SPO Praha podporuje prezidenta

KO SPO Praha podporuje prezidenta M. Zemana v rozhodnutí účastnit se pietního aktu v Moskvě a odmítá všechny útoky zkreslující a dezinterpretující účel cesty.

 Krajská organizace SPO Praha podporuje prezidenta

a se znepokojením sleduje neustálé stupňování útoků na našeho nejvyššího ústavního činitele.

Prezidenta M. Zemana pokládáme za vysoce kvalifikovanou osobu s mimořádnými vlastnostmi, znalostmi a zkušenostmi v oblasti řízení vnitřní i zahraniční politiky státu. Svým životem, oproti většině politiků ve vysokých funkcích, prokázal nejen vysokou odbornou erudici, ale i vysokou morální úroveň a velkou odvahu. Svým vystupováním v době „budování socializmu“ šel mnohokrát „proti proudu“, a to i za cenu své předvídatelné osobní újmy. Proti proudu jde častokrát i dnes a odmítá se chovat stádně, poklonkovat větším a silnějším, hledět na svůj prospěch či bezproblémové žití.

Prezident M. Zeman ví, kde Českou republiku tlačí bota a snaží se v rámci možností problémy řešit. V oblasti ekonomiky mu je dávno známo, že náš exportní potenciál do západní Evropy či USA je vyčerpán a nové trhy je třeba hledat v rámci velkých rozvíjejících se zemí. Dělá vše proto, aby se usnadnily vývozní cesty do Číny, Indie, Ruské federace pod. Bohužel, mnoho našich vysokých státních činitelů, představitelů masmédií či politologů atd. nikdy v životě v žádných výkonných hospodářských pozicích nepracovalo, jsou bez potřebných zkušeností a na vše se dívají pohledem nezkušených amatérů.

Vážíme si práce našeho prezidenta za veškerou jeho vynakládanou energii ve prospěch naší země a našeho lidu. Vážíme si jeho odvahy a oceňujeme ohromné množství energie, kterou vynakládá k překonávání překážek, které mu jsou koaličními, opozičními i jinými „kolegy“ kladeny do cesty. Jak několikrát řekl, chce být prezidentem samostatné, suverénní a svébytné země. A k tomu je třeba mít i samostatné a vlastní myšlení s příslušnou odvahou ho obhájit jak na domácí půdě, tak i na velkých mezinárodních fórech.

Odsuzujeme všechna ostouzení a dehonestace našeho prezidenta. Odsuzujeme všechny výpady rádoby elitářských pražských kaváren vůči hlavě státu. Věříme ve zdravý rozum většiny národa, která nespolkne předkládanou protiprezidentskou vlnu, na které se chce svézt mnoho bezvýznamných a intelektuálně nedonošených politiků, jejichž jedinými  celoživotními programovými body jsou  kritika socializmu, který v ČR skončil před 25 lety a nahánění strachu z Ruska.

Jsme rádi, že ČR má po mnoha desetiletích samostatně uvažujícího prezidenta, který se pro mnoho občanů země stal ikonou, které se dá věřit a která má vlastní představu o dalším vývoji země.

Byli bychom rádi, kdyby vláda i Poslanecká sněmovna věnovaly tak velkou pozornost ekonomickému přínosu stovek poslanců cestujících za stovky milionů korun do exotických zemí, jakou věnují tří denní cestě prezidenta do Moskvy u příležitosti uctění památky padlých během 2. světové války. To, že vláda bude projednávat zaplacení cesty prezidenta do Moskvy a dělá z této záležitosti programový bod jednání, musí chápat za nedůstojnou trapárnu i ti, kteří jsou informačně závislí jenom na ČT a denním tisku.

Ing. Jiří Oberreiter

Předseda KO SPO Praha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama