Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2015 5:30:00

Kocourkov zvaný Praha

Kocourkov zvaný Praha

Nekonečný příběh tunelu Blanka, tanečky kolem karty Opencard, zašmodrchaná historie Škodova paláce, prapodivný nákup tramvají, neuvěřitelná smlouva s Veolií a další a další kauzy, smlouvy a nákupy, za které byly vyhozeny miliardové částky.

Nekonečný příběh tunelu Blanka, tanečky kolem karty Opencard, zašmodrchaná historie Škodova paláce, prapodivný nákup tramvají, neuvěřitelná smlouva s Veolií a další a další kauzy, smlouvy a nákupy, za které byly vyhozeny miliardové částky z veřejných peněz.

Kšefty, jež někomu přinesly pohádkový zisk, zato město zplakalo nad výdělkem. Diletantismus nebo záměr? Amatérismus, korupce, hloupost a zároveň vychytralost? Myslím, že směska toho všeho. Výsledkem je, že se nejbohatší město v republice topí v dluzích, přičemž na ulicích se pořádají sbírky tu na zdravotně postižené, jindy na nemocné děti a ve schránkách na dopisy každou chvíli nalézáme složenky s prosbami o zaslání jakékoliv finanční částky na různá školská a sociální zařízení. Kdo je za tento stav zodpovědný? Jak je možné, že důchodce, který nezaplatí nájem, protože na něj nemá, se ocitne na ulici, že dítěti, za něž rodiče neplatili odvoz odpadu, s osmnáctým rokem věku hrozí exekuce a ti, kteří mají s péčí řádného hospodáře řídit město, mohou všechno. Mohou „rozfofrovat“ peníze v neprůhledných smlouvách, mohou zadávat nevýhodné zakázky, mohou prodávat za hubičku majetek a pozemky města, aby ho následně zpětně vykupovali za mnohonásobně vyšší cenu, a nic se jim nestane. Kauzy tisíckrát propírané v médiích orgány činné v trestním řízení - až na výjimky - nevidí. Povyk však paradoxně spouští někdo jiný, konkrétně ODS a TOP 09. Právě ty strany, které u toho byly, které nesou zodpovědnost za současný stav. A dnes se tváří jako jediné spravedlivé. Nejde jim náhodou hlavně o to zakrýt vlastní vinu a pochybení? Nemají jejich silácké výzvy pouze odvrátit pozornost od skutečnosti, že dnes se musí řešit všechny ty problémy, které samy způsobily? Primátorka Krnáčová se dopustila skutečně vážného pochybení, když souhlasila s tím, aby město na právní služby najalo jednu z protistranou doporučených firem s tím, že majitel Škodova paláce ještě nabízel, že vše zaplatí. Ovšem pomyslné mávání červenými kartami ze strany TOP 09 a ODS silně připomíná ono známé „zloděj křičí, chyťte zloděje“. My, zastupitelé za KSČM, máme svědomí čisté. Dlouhodobě na všechny nešvary upozorňujeme při jednání zastupitelstva i ve výborech, předkládáme konkrétní návrhy, žádáme řešení a vyvození odpovědnosti. Bohužel, naše hlasy nestačí. Věříme proto, že v příštích volbách nám, občané, pomůžete situaci změnit.

Marta Semelová,
předsedkyně klubu KSČM v Zastupitelstvu hl. m. Prahy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama