Mgr. Dalibor Mlejnský

  • JM-ND
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2015 10:35:54

Jarní úklid se nekoná

Jarní úklid se nekoná

Jarní úklid na Jižním Městě nebude, lidé o něj nestojí, vysvětlil starosta městské části Praha 11 Jiří Štyler zrušení tradiční akce.

Podle opozice přitom peníze v rozpočtu na úklid Jižní Město vyčlenilo. Také argument, že lidé o úklidový víkend nestojí, je podle Dalibora Mlejnského (Jižní Město – náš domov) snadno zpochybnitelný: „Poslední jarní úklid jsme dělali vloni na jaře a vyvezli jsme rekordních 1800 tun odpadu. Tak to buď znamená, že jsme Prahu 11 dokonale uklidili nebo má pan starosta špatné informace o zájmu lidí.“

Loňský druhý velký úklid Jižního Města byl ještě úspěšnější, než pilotní pokus. V roce 2013 vyházeli obyvatelé této části hlavního města 1350 kubíků odpadu, vloni zaplnili 180 desetikubíkových kontejnerů.  Služba byla pro obyvatele Prahy 11 zcela zdarma. Radnice ji tehdy rozšířila  o pomoc těm, kteří ze zdravotních důvodů nemohli odpad před dům vynést. Pokud včas zavolali na Linku čistoty 800 113 336, zaměstnanci Jihoměstské majetkové jim pomohli.

„Starosta by si měl uvědomit, že nejde jen o to, aby se neválely staré gauče u popelnic. Akce také významně snižovala riziko velkých požárů, které hrozily ve sklepních prostorách, zastavěných nashromážděným velkoobjemovým odpadem s vysokým potenciálem hoření,“ upozornil Mlejnský s tím, že v mnohapodlažních domech, které na Jižním Městě převažují, je v takových případech ohrožení životů a majetku značné.

Mgr. Dalibor Mlejnský, zastupitel Prahy 11 za Jižní Město – náš domov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama