Mgr. Milan Šťovíček

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2015 14:31:00

Musíme se postavit za obce, nad nimiž visí Damoklův meč těžby

Musíme se postavit za obce, nad nimiž visí Damoklův meč těžby

Jednoznačnou podporu získal od delegátů celostátního sněmu STAN místostarosta Litvínova Milan Šťovíček v pátek 17. dubna, když navrhl, aby se hnutí postavilo za obce Ústeckého kraje, které jsou bezprostředně ohroženy těžbou hnědého uhlí.

Sněm především trvá na zachování územních ekologických limitů těžby a jejich zakotvení ve Státní energetické koncepci, Surovinové politice ČR a v dalších strategických dokumentech státu.

Hnutí STAN vyzývá vládu ČR, aby usnesení o limitech těžby a státní energetické koncepci dále účelově neodkládala a aby  urychleně a výrazně zvýšila odvody  z vytěžených nerostů ve prospěch obcí, státu a jeho občanů.

Litvínovský místostarosta Milan Šťovíček k tomu dodal:  „Je načase, aby se odpovědní činitelé kraje a státu konečně odpoutali od  minulosti a začali cílevědomě plánovat a budovat podmínky pro budoucnost  kraje po uhlí. Prospělo by to nejen dalším generacím, ale konečně by se dožila klidu i generace současná, iritovaná a stresovaná Damoklovým mečem  hrozící  těžby, mnozí po několikerém stěhování před ní. Nebo si opravdu někdo myslí, že těžba   v minulých desetiletích kraj obohatila, že je na tom životními podmínkami lépe,  než jiné kraje ČR? Nikoliv, po celou dobu na to kraj jen doplácel a není důvod  věřit, že by tomu najednou začalo být jinak. Většina lidí v Ústeckém kraji dlouhodobě těžbu za limity a bourání dalších obcí odmítá. Jasný postoj hnutí STAN je pro ně dobrou zprávou.“ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama