Unie svobody - Demokratiká unie

  • US-DEU
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2009 13:17:48

VZNIKLA SPOLEČNÁ KANDIDÁTKA PRO EVROPSKÉ VOLBY

VZNIKLA SPOLEČNÁ KANDIDÁTKA PRO EVROPSKÉ VOLBY

Politické hnutí Starostové a nezávislí vytvořilo spolu se stranou ALTERNATIVA společnou pravostředovou kandidátku pro volby do Evropského parlamentu.

<div class="art-text"><p>„Dohodli jsme se na sestavení společné kandidátky pro evropské volby, kterou povede nezávislý senátor Jaromír Štětina,“ oznámil předseda starostovského hnutí, starosta Petr Gazdík. „Ubíráme se cestou sjednocování, nikoli roztříštění, jak lze pozorovat u jiných politických stran parlamentních i mimoparlamentních,“ uvedl reprezentant strany ALTERNATIVA, známý karlovarský opoziční zastupitel, Jiří Kotek.</p> <p>Společnou kandidátku podpořili dále Strana pro otevřenou společnost (SOS), Klub angažovaných nestraníků (KAN), Volba pro město (VPM), Unie svobody a dalších pět regionálních uskupení. Volební formace „Starostové a nezávislí – Vaše ALTERNATIVA“ na kandidátku umístní především odborníky. „Cílem nezávislých starostů není získat osobní křesla, ale naopak nominovat dobrou vizitku naší země do Evropy,“ podotkl starosta Gazdík. Jeho kolega Jiří Kotek dodává, že společná kandidátka chce nabídnout voličům dlouhodobou středopravicovou alternativu. „V regionech se k nám již připojila řada zkušených komunálních politiků. V loňských krajských volbách jsme dosáhli významného úspěchu a získali společně 21 křesel. Spolupráce logicky pokračuje i v dalších volbách,“ podotkl Kotek.</p> <p>Na kandidátce se tak podle představitelů formace „Starostové a nezávislí – Vaše ALTERNATIVA“ objeví vedle senátora Štětiny dále známý architekt Vlado Milunic (spoluautor Tančícího domu), někdejší poradce Rady Evropy v Kosovu Ivo Šanc, generální sekretář Evropské demokratické strany Josef Brož, také starosta města Boží Dar a senátor Jan Horník, ale i regionálně známé osobnosti – starostka města Vizovice Alena Hanáková, starosta města Moravské Budějovice Vlastimil Bařinka anebo starosta města Neratovice Miroslav Lid.</p> <p>Společné kandidátce „Starostů a nezávislých“ a Alternativě ALTERNATIVY již přislíbili podporu i známí středopravicoví evropští politici. „V nejbližších dnech bude potvrzena podpora významných politiků z Francie, Itálie, ale i dalších zemí Evropy,“ doplnil dnes Josef Brož, generální sekretář Evropské demokratické strany.</p></div>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama