Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 15:37:00

Vozy kropí silnici často hned po dešti, ale přidat 20 košů, to ne

Vozy kropí silnici často hned po dešti, ale přidat 20 košů, to ne

Praha 3: Chtělo by to víc myslet

Oblíbené farmářské tržiště na Jiřího z Poděbrad se plní lidmi ve středu, ve čtvrtek i v pátek, ale opravdový nával je zde vždy v sobotu dopoledne. Na nevelkou plochu dorazí během několika hodin jistě několik tisíc lidí, kteří si nakoupí, dají si něco k jídlu a pití. Většina z nich je nadšena a velmi spokojena.

Dokud nezačnou řešit, kam dát svoje kelímky od piva, tácky od nějaké dobroty nebo jiné odpadky. Zatím totiž nikoho na radnici Prahy 3 nenapadlo, aby hlavně na sobotu, ale jistě i na ostatní dny - když nám začíná opravdové jaro - navezl více košů a třeba i kontejnery na odpadky. A to už ani nemluvme o možnosti, že by sem byly dopraveny speciální nádoby na tříděný odpad.

Jinak je Praha 3 v čistotě velmi agilní. Otravuje svoje obyvatele opakovanými megaakcemi nazývanými blokové čištění, místní kropící vozy vyrážejí často i hned po děšti, ale přidat dvacet košů na pravidelnou akci, to je zřejmě málo zajímavé.

"Bylo by zajímavé vědět, zda mezi občany vlastní městské části vůbec někdo z Rady alespoň občas dorazí. Zdá se, že asi ne - těžko si představit, že by si totiž místní politici nevšimli, že už v deset dopoledne jsou všechny koše beznadějně plné a odpadky se začínají kupit okolo. To by jim snad mohlo dojít, že něco není v pořádku a zjednali by nápravu," poznamenal předseda pražské SPO Jiří Oberreiter.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama