ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 15:31:17

Kraj podpoří program prevence v oblasti BESIP částkou 1,5 milionu korun

 Kraj podpoří program prevence v oblasti BESIP částkou 1,5 milionu korun

Středočeský kraj i letos podpoří program prevence v oblasti BESIP na území regionu - a to částkou 1,5 milionu korun.

Shodli se na tom středočeští zastupitelé na svém posledním zasedání dne 27. dubna 2015. „Chceme, stejně jako každý rok, zvýšit bezpečnost a spolehlivost dopravy. Zároveň chceme snížit počet dopravních nehod na úroveň vyspělých evropských států,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Rada kraje schválila v únoru 2014 záměr na uzavření smlouvy a návrh smlouvy o poskytnutí účelové neinvestiční dotace mezi krajem a státní příspěvkovou organizací Ministerstva dopravy ČR Centrem služeb pro silniční dopravu (CSPSD) ve výši 1,5 milionu korun. Na základě tohoto usnesení byla uzavřena smlouva mezi Středočeským krajem a CSPSD. Jelikož se spolupráce osvědčila, zastupitelé kraje v prosinci 2014 schválili částku ve výši 1,5 milionu korun na zabezpečení bezpečnosti silničního provozu na komunikacích na rok 2015.

Preventivní prvky zvyšování bezpečnosti silničního provozu jsou dlouhodobě zaměřeny zejména na budoucí řidiče. „Cílovou skupinou jsou žáci 4. tříd základních škol, kteří absolvují dopravní výuku a výcvik na dopravních hřištích, a to pro ně příjemnou formou dopravní soutěže,“ doplnil hejtman Petera.

Mezi další preventivní akce nejen pro děti a mládež patří:

·         Zajištění a organizace dopravní výchovy na dopravních hřištích kraje. Této soutěže se účastní 230 základních škol, což je asi 45 % všech základních škol v kraji.

·         Zajištění a organizace všech 17 okresních a oblastních kol dopravní soutěže mladého cyklisty včetně krajského kola v Kolíně ve dnech 3. – 4. června 2015.

·         Zajištění dle požadavku jednotlivých organizátorů dopravní výchovu na letních táborech či cyklotáborech a cyklokurzech.

·         Zajištění v celém průběhu roku 2015 preventivní akce pro širokou motoristickou veřejnost „Kurzy bezpečné jízdy“ a „Školy smyku“. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama