Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2015 19:33:24

Aby byla Evropa úspěšná, musí podporovat u mladých kreativitu

Aby byla Evropa úspěšná, musí podporovat u mladých kreativitu

Michaela Šojdrová jmenována ambasadorkou pro podnikatelské vzdělávání

Při příležitosti založení Evropské sítě pro podnikatelské vzdělávání, kterou iniciovala organizace Junior Achievement a Evropská komise, byla europoslankyně Michaela Šojdrová jmenována velvyslankyní pro prosazování podnikatelského vzdělávání v členských státech.

„Jsem ráda, že mohu být součástí této sítě, jejíž zřízení jsem sama doporučila ve zprávě pro Evropský parlament. Podnikatelské vzdělávání na všech stupních může být velmi účinným nástrojem pro motivaci a rozhodování mladých lidí vydávat se na dráhu vlastního podnikání a v této kariéře také uspět," uvedla europoslankyně.

Šojdrová, která je místopředsedkyní Výboru pro kulturu a vzdělávání, je v Evropském parlamentu také zpravodajskou k usnesení o podpoře podnikání mladých prostřednictvím vzdělávání a odborné přípravy.  Ve zprávě navrhla zřízení sítě, jejímž cílem bude výměna osvědčených postupů v oblasti podnikatelského vzdělávání napříč Evropou.

„Aby byla Evropa úspěšná, musí zvolit takový přístup, jenž podporuje u mladých lidí kreativitu, schopnost nést riziko, zvládání neúspěchu a odpovědné jednání,“ doplnila Šojdrová.

Caroline Jenner, výkonná ředitelka Junior Achievement Europe, ke jmenování europoslankyně Šojdrové uvedla: „Jsem velmi potěšena, že Michaela tuto roli přijala, protože je skutečnou odbornicí pro oblast vzdělávání, a její zpráva tak muže mít praktický přesah do jejich dalších aktivit v této oblasti v ČR i v EU.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama