Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2015 22:41:11

Alespoň dvě perličky z 7. Jednání Zastupitelstva MČ Praha 11

Alespoň dvě perličky z 7. Jednání Zastupitelstva MČ Praha 11

Jednání zastupitelstva by se dalo shrnout jednoduše Nic nového nepřineslo.

 Vedení radnice v čele se starostou Štylerem nadále odmítá věcné jednání  a jeho jedinou dlouhodobou činností je snaha pošpinit vše minulé.  Z navržených bodů opozicí byl schválen jediný a to bod údržba zeleně. Všichni víme, jak vypadá Jižní Město.  Na mnoha místech přerostlá tráva plná alergenů, ale i klíšťat. Světe div se, může za to prý minulé vedení. Pro současné vedení oblíbená politika. Skutečnost? Skutečností je, že minulá Rada MČ Praha 11 vypsala výběrové řízení. Pravda je, že toto výběrové řízení současné vedení města v listopadu 2014 zrušilo. A evidentní závěr je, že za šest měsíců nebylo nejen současné vedení města, ani odpovědná radní, schopno zajistit údržbu zeleně.

A k věcnému jednání, ke kterému je mnohdy vyzýváno ještě jednou. Při schvalování rozpočtu pro letošní rok, jsme jako opozice, navrhovali vyčlenění finančních prostředků, na poskytnutí dotace, na poznávací zájezdy žáků základních škol Prahy 11 do Lidic, Terezína a Národního památníku hrdinů heydrichiády organizací Český svaz bojovníků za svobodu. Tehdy nás zaskočila odpověď pana radního Lukeše, že děti mohou jezdit poznávat historii i jinam a nejlépe po Praze. Jsem přesvědčen, že uvedená místa se s naší historií pojí natolik, že je při výchově našich dětí nelze pominout. Na 7. Jednání zastupitelstva jsme se dočkali a prakticky totožný návrh na spolupráci a pořádání zájezdu přinesla současná Rada MČ Praha 11. Alespoň že tak.

Zbývá jen odpověď na otázku. Kde je ta věcnost?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama