Mgr. Ondřej Benešík

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2015 11:11:57

Výbor pro evropské záležitosti diskutoval o energetické politice

Výbor pro evropské záležitosti diskutoval o energetické politice

O směřování politiky Evropské unie v oblasti energetické politiky a ochrany klimatu diskutovali poslanci a senátoři Výboru pro evropské záležitosti s místopředsedou Evropské komise a komisařem pro energetickou unii Marošem Šefčovičem.

„Hlavním tématem diskuse byl plán Evropské komise na vytvoření energetické unie s přihlédnutím ke specifikům České republiky. Shodli jsme se na nutnosti snižovat skleníkové plyny, ale na základě globální dohody. Tak, aby největší světoví znečišťovatelé díky tomu, že veškeré dohody na toto téma ignorují, nezískávali konkurenční výhody, a aby státy Evropské unie nebyly jediné, kdo znečištění efektivně snižuje. Nyní paradoxně Evropská unie sice šetří globální životní prostředí, ale zároveň znevýhodňuje své postavení na globálních trzích,“ řekl Ondřej Benešík, předseda Výboru pro evropské záležitosti.

Výbor pro evropské záležitosti zdůraznil právo členských států na stanovení podmínek pro využívání svých energetických zdrojů, volby mezi nimi, takzvaný energetický mix.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama