ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2015 15:43:45

Podporujeme navýšení rozpočtu v oblasti školství

Podporujeme navýšení rozpočtu v oblasti školství

O 3 až 5 miliard korun více chce ministr školství Marcel Chládek na posílení rozpočtu pro oblast školství v roce 2016. Peníze by měly být určeny především pro regionální školství, sport i na platy učitelů.

Ministr školství Marcel Chládek tak reagoval na návrh státního rozpočtu na příští rok, který počítá se snižováním financí pro oblast školství. „České školství je permanentně podfinancováno. Oproti ostatním evropským zemím, kde dosahuje jeho financování průměrně přes 6 procent HDP, jsou to v České republice necelá čtyři procenta. Školství se musí stát konečně opravdovou prioritou vlády,“ řekl ministr školství Marcel Chládek a dodal, že se záměrem seznámil premiéra a chystá se za ministrem financí. „Pokud chce ministr financí konkurenceschopnou zemi, musí mít také konkurenceschopné školství,“ zdůraznil. 

 „V tomto ohledu má ministr školství naši plnou podporu, potřebujeme posílit financování především v oblasti inkluze, tedy začleňování žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Navýšit je ale nutné peníze směřující do sportu, aby bylo možné zachovat činnost především malých tělovýchovných jednot a spolků pracujících s mládeží,“ uvedl hejtman Martin Havel, který je zároveň předsedou komise pro školství při Radě Asociace krajů. Pro letošní rok má MŠMT k dispozici rozpočet přibližně 136 miliard korun, z toho sedm miliard z prostředků Evropské unie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama