ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2015 14:51:02

Jsem kuřák a jsem na to hrdý. Nenechám se diskriminovat

Jsem kuřák a jsem na to hrdý. Nenechám se diskriminovat

Protikuřácké tažení formou schvalovaných zákonů je na úrovni "džihádu"

 V posledních letech je celosvětovou módou svatá válka proti kuřákům. Je to takový trošku militantní protikuřácký „islámský džihád“. Naše vláda se k tomuto svatému tažení středečním schválením protikuřáckého zákona připojila.

To, že jde o fatální porušení demokratických principů, nikoho nezajímá. Společnost se snaží na jednu stranu vystupovat proti diskriminaci různých menšin (mnohdy i těch, které si to nezaslouží), na druhou stranu šikanuje celou polovinu vlastního obyvatelstva, tedy kuřáků.

Ale problém je širší. Velkou měrou se zákaz kouření ve všech restauracích dotkne také provozovatelů. Ti byli nuceni cca před třemi lety kvůli změně zákona rozdělit prostory na kuřácké a nekuřácké a mnohdy se jim investice ještě nevrátila a nyní jim stát říká, že to vlastně bylo zbytečné. A aby toho nebylo málo, teď jim stát rovnou vezme velkou část zákazníků, kteří kvůli zákazu kouření do restaurací přestanou chodit. Jako by těch pohrom nebylo dost po plánovaném zavedení registračních pokladen.

Obecně je zákaz kouření nesmyslný i z důvodu potlačení osobních svobod člověka. Jakoby stát měl právo rozhodovat, co je a co není správné pro jednoho z nás. Obezita je také ohrožujícím zdravotním rizikem a zatím stát nepřipravuje (ale co my víme) zákaz požívání tučného vepřového obézním lidem nad 90 kg a restaurace je mohou podávat komukoliv. Jakékoliv státem potlačované svobodné rozhodování je špatné. Dnes jsou to cigarety, zítra se bude zákaz týkat vepřového masa, pozítří dlouhých vlasů a za týden se ocitneme v Orwellově románu 1984. Pravda, Evropská unie už nás dlouho nutí „správně myslet“, díky nesmyslným zákazům či příkazům např. zákaz žárovek, kvóty na uprchlíky atd. atd. Ještě se těším na zavedení „ideopolicie“ a můžeme se v duchu Orwella přejmenovat na „Eurasii“.

Je také nepochopitelné, že stát diskriminuje své vlastní občany, kteří nepáchají žádnou nelegální činnost, navíc zpravidla pracují a platí daně. Kouření není zakázané, cigarety jsou volně v prodeji, ale stát za to člověka trestá. Je to stejné, jako zakázat řízení automobilu i přesto, že se auta i benzín prodávají.

Jako kuřák se těmto nesmyslům nechci podřídit a budu je maximálně bojkotovat. Ano, přestanu chodit do restaurací a svoje víno si budu popíjet doma. Nedůstojné postávání před restaurací nehodlám akceptovat a věřím, že stejně tak většina kuřáků. Naopak restauratérům radím, aby našli díry v zákoně (dělá ho naše vláda, děr tam bude určitě dost) a vytvořili soukromé kuřácké kluby, kam žádné kontroly nepustí. Prodávejte za symbolické částky klubové průkazky. A postavme se státu. Dnes stojí krabička cigaret asi 80 korun, z této částky 80 procent (tedy cca 64 korun) spolkne stát na spotřební dani a DPH, které mimo jiné vynakládá na různé multi-kulti blbosti. Přestaňme cigarety kupovat. Každý, kdo má zahrádku si může doma tabák vypěstovat. Není to úplně nenáročné, ale lze to. A budete kouřit krabičku za 15 korun a vyžírka stát nedostane ani korunu. Nedávejte státu na daních nic, co nemusíte.

Kouření samozřejmě není jediný případ diskriminace vlastních občanů státem, ale můj kalich trpělivosti přetekl. Rozhodnutí kouřit je moje svobodné rozhodnutí a stát nemá právo mi říkat, že se mám „svobodně“ rozhodnout nekouřit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama