Mgr. Jan Paparega

  • BPP
  • Most
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2015 22:15:00

Změnou horního zákona nám vláda sebrala peníze. Montovny nás nezachrání

Změnou horního zákona nám vláda sebrala peníze. Montovny nás nezachrání

Primátor města Mostu a vedení Sdružení obcí Krušných hor svolávají otevřeným dopisem každého, kdo chce tento čtvrtek řešit budoucnost regionu, kterému vláda právě sebrala další peníze:

Vážení zástupci obyvatel mosteckého regionu!

S velkým znepokojením jsme zaregistrovali, jak Vláda ČR minulý týden přijala nový Horní zákon v podobě, který dále odebere obcím a celému regionu peníze z těžby. Jen slibem zůstal také navrhovaný fond pro propouštěné horníky.

Nezaměstnanost u nás trhá celostátní rekordy a stále častěji řešíme problémy se sociálně vyloučenými komunitami. Všechny plány na restrukturalizaci jsou zatím neúčinné a řešení je v nedohlednu.

Takovému vývoji jsme jako volení zástupci obyvatel Mostecka povinni zabránit. Víme, že když se neozveme dnes, zítra může být na záchranu regionu pozdě. Žádné z tolik slibovaných miliard korun ani z desítek nových investorů na Mostecko nedorazily. Všichni víme, že nás jedna nebo dvě montovny hledající co nejlevnější pracovní sílu nezachrání.

Proto vyzýváme všechny zodpovědné politiky, zástupce úřadů a relevantních sdružení ke schůzce, na které stanovíme strategii, jak pro náš domovský region získat co nejvíce prostředků, které nám všem umožní důstojný a perspektivní život.

Schůzka se uskuteční 11. 6. 2015 v 16 hodin ve velké zasedací místnosti Magistrátu města Mostu, 4. patro. Prosím potvrďte svoji účast na e-mail: Radka.Volfova@mesto-most.cz,tel.: 476 448 283, nebo mobil: 728 016 046.

Za iniciativu Mostecka

Jan Paparega, primátor města Mostu
Petr Červenka, předseda spolku Sdružení obcí Krušných hor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama