Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2015 8:09:21

Jak jednoduché může být podat na zastupitele trestní oznámení…

Jak jednoduché může být podat na zastupitele trestní oznámení…

Na posledním zasedání Zastupitelstva MČ Praha 11 se udála hodně zajímavá věc. Radní pro sport Jakub Lepš (TOP 09) předložil návrh, který připravil Michal Horník (HPP 11).

Jednalo se o to, že TJ Háje Jižní Město žádaly městskou část o mimořádnou dotaci 320 tisíc korun na opravu havarijního stavu budovy, kterou užívají fotbalisté FC Háje. Vůle všech zastupitelů byla jasná. Hájům peníze dáme, i když si na sportovních grantech za čtyři měsíce rozdaly téměř 700 tisíc. Jde o bezpečnost dětí, a tak si myslíme, že je to v pořádku. Nejdříve bylo schváleno rozpočtové opatření na přesun finančních prostředků na poskytnutí dotace fotbalovému klubu TJ Háje Jižní Město. A pak se to stalo. Zeptal jsem se starosty Štylera (HPP 11), komu patří ta budova, na jejíž opravu žádají TJ Háje peníze. Místo odpovědi starosta přečetl to, co měl před sebou připraveno v materiálech. Dal si na čas a pomalu, s jistým nádechem sarkasmu, mi odpověděl, že budova patří TJ Háje JM. Mohli jsme se s touto odpovědí spokojit, počkat, až všichni zastupitelé budou hlasovat pro přidělení dotace, my bychom hlasovali proti, návrh by tak prošel a TJ Háje by měly oficiálně přidělenu dotaci na budovu, která, jak jsme věděli, nebyla jejich. Tak by se stalo, že by městská část způsobila škodu 320 tisíc, protože by vydala peníze na opravu budovy, která, dle našeho zjištění, patřila jinému vlastníkovi. TJ Háje tedy chtěly opravit budovu, která patří někomu jinému, a to navíc bez jeho souhlasu. No, kdyby se pak stalo to, že by skutečný vlastník po opravě chtěl uvést budovu do původního stavu, asi by se děly věci. Pak by jen stačilo, abychom sepsali trestní oznámení na všechny zastupitele, kteří hlasovali pro přidělení dotace a slepě tak věřili špatně připravenému návrhu Michala Horníka. Zastupitelé by pak měli problém, protože se na jednání nepřipravili jako my v JM-ND. Jak se říká: pro dobrotu na žebrotu. Celá koalice by nám měla poděkovat za to, že jsme na chybu upozornili a předešli tak opravdu velkým problémům a komplikacím, které by z toho vyplynuly. Ukázali jsme, že nám opravdu nejde o to, abychom opláceli pánům z HPP 11 stejnou mincí, ale že nám jde o děti, ať hrají v jakémkoli klubu. Všechny rodiče malých dětí na Hájích chceme ubezpečit, že jakmile bude návrh připraven znovu a bude v pořádku, rádi budeme hlasovat pro to, aby se děti převlékaly v bezpečném a důstojném prostředí. Závěrem musím zmínit ještě jednu opravdu smutnou skutečnost. Před pár dny vyhořela TJ Chodovu část haly, která se nedá používat. Petr Hrabal z ČSSD se snažil na zastupitelstvu projednat možnou finanční pomoc, aby se hala mohla dát přes prázdniny dohromady a děti ji mohly od září užívat. Koalice v čele s HPP 11 odmítla i jakoukoli diskuzi o možné pomoci, ve které je chtěl Petr Hrabal zatím jen informovat o škodách. Na jedné straně šlendriánsky připravený návrh Michala Horníka z HPP 11, který by koalice slepě schválila, na straně druhé škody způsobené požárem a bez diskuze zamítnuto. Myslíte si, že je to v pořádku? Pánové Jiravo, Prokope, Lepši, Říčaři, Urbánku, budete se jen dívat na to, jak si HPP 11 dělají, co chtějí??

Petr Sýkora, zastupitel Prahy 11 za Jižní Město – náš domov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama