Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2015 6:30:00

Novinky ODS

Novinky ODS

Tento týden jednala Sněmovna, které jsme předložili několik návrhů: chceme například zrušit silniční daň. K jejímu výběru je potřeba 638 úředníků, kteří stojí každý rok 400 miliónů korun. Navrhli jsme i snížení horní sazby DPH na 19 %.

 Ke zvýšení této daně došlo z důvodu penzijní reformy. Levicová vláda ale druhý důchodový pilíř zrušila, k vyššímu zdanění tedy není důvod.

Českou republiku navštívil chorvatský ministr financí, aby hájil registrační pokladny. Boris Lalovac přiznal, že opatření nevede k lepšímu výběru daní. Chlubil se ale systémem „velkého bratra“. Chorvatský ministr nyní přesně ví, jak kde a kdo utrácí, kdy lidé nejvíce nakupují. To je prý důležité pro plánování ekonomiky. Výsledek? Živnostníku ubylo, nezaměstnanost 17,5 %. Přesto se chce Andrej Babiš v této zemi inspirovat. My samozřejmě registrační pokladny odmítáme.

Andrej Babiš opět potvrdil, že estébácké metody mu rozhodně nejsou cizí

Již několik měsíců čelí Evropa přílivu nelegálních uprchlíků. Někteří z nich jsou bezpečnostním rizikem. Vláda se ale odmítla o tomto zásadním problému ve Sněmovně bavit, proto jsme svolali mimořádnou schůzi. Chtěli jsme vědět, zda vláda aktivně hledá spojence, abychom odmítli návrh Evropské komise, která chce zavádět kvóty na přerozdělování uprchlíků do členských zemí. Chtěli jsme vědět, jakým způsobem vláda zajistí bezpečnost naší země. Kvůli tomu, že vládní poslanci šli radši domů, než aby trávili čtvrteční večer ve Sněmovně, nebylo možné přijmout usnesení, které by vyslalo do Bruselu jasný vzkaz, že jsme suverénní země, a že máme právo sami rozhodovat, komu udělíme azyl.

Andrej Babiš opět potvrdil, že estébácké metody mu rozhodně nejsou cizí. Poté, co jedna z firem ministra financí vypálila herbicidem pole svému konkurentovi, neváhal vyhrožovat přímo ve Sněmovně složkou kompromitujících materiálů poslanci ČSSD Ladislavu Šinclovi. Jde o naprosto nepřijatelné praktiky, které do politiky nepatří. Situaci komentoval také Petr Fiala, v článku pro Svobodné fórum i Miroslava Němcová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama