Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2015 7:30:00

Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti

Vyjádření k rostoucím veřejným projevům nenávisti a nesnášenlivosti

"S velkým znepokojením jsem sledovala středeční demonstraci proti imigraci na Václavském náměstí v Praze.

Považuji za naprosto nepřijatelné, aby se ve veřejném prostoru objevovaly takové symboly, jako jsou šibenice. Zásadně také odmítám všechny projevy podněcující násilí a nenávist vůči etnickým, náboženským i dalším společenským skupinám.

Považuji za důležité, aby se o tak komplexních otázkách, jako je problematika migrace a situace ve Středomoří, vedla odpovědná diskuse. Odsuzuji populismus a demagogii některých politických uskupení, která se snaží svou kampaň postavit na nesnášenlivosti a vytváření nálady strachu a ohrožení. Politice postavené na strachu a nenávisti se musíme postavit a trvat na demokratickém charakteru naší společnosti, založené na svobodě občanů a na dodržování lidských práv.

Události posledních dní jasně ukazují, že demagogii a vyvolávání atmosféry strachu musíme čelit právě posilováním aktivního občanství a demokratických hodnot. Vzdělávání k demokracii a odpovědnému občanství se ukazuje jako velmi aktuální a potřebná role našeho školství. Budu proto usilovat o významnější podporu výchovy k aktivnímu občanství a vzdělávání k demokracii na všech úrovních našeho vzdělávacího systému."


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama