Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2015 12:05:00

Hrajte fér, pane Bělobrádku

Hrajte fér, pane Bělobrádku

Česká republika by měla prioritně přijmout migranty, kteří prchají před Islámským státem. Postarat by se o ně měly církve a neziskové organizace, je přesvědčen předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Šéf lidovců tvrdí, že se už církve hlásí k tomu, aby těmto uprchlíkům pomohly. »Ekumenická rada církví se připojila k apelu, jednotlivé farnosti a rodiny se hlásí. Je to jedno z řešení, jak pomoci skutečně potřebným, neudělat si problémy do budoucna a být solidární se státy EU,« míní předseda lidovců. Tak by v Česku podle něj nemusely vzniknout - mnohými obávané - uprchlické tábory. »Poláci přijali tisíc křesťanských uprchlíků a nebyl s tím žádný problém,« doplnil Bělobrádek.

Věru zajímavý článek přinášející informace o tom, jak chudé církve poskytnou pomoc pro uprchlíky, ovšem křesťanské. Tento projev lidovců připomíná mi, že se blíží volby do samosprávných krajů. Bylo by tudíž poctivé říci, jak to s tou pomocí církví opravdu vypadá. Vzhledem k tomu, že v současné době se církev soudí o každý obraz a pozemek či věci nemovité pomocí soudních žalob - a k tomu svatá církev dostává od státu každý rok miliardy - si nedovedu představit, že jde o pomoc nezištnou. Bylo by poctivé od předsedy lidovců říci, že církve pomohou za své peníze, ve svých získaných objektech, a svými zaměstnanci tak, jak se při odluce církve od státu sluší! Toto nicméně nezaznělo. Jsem přesvědčen, že církve by pomohly na účet státu, a bez znalosti bezpečnostních pravidel, umožnit pobyt případných teroristů na území ČR. Uprchlík, který je v situaci bezvýchodné, klidně sdělí, že je křesťan.

Co jsem chtěl čtenářům sdělit? Především upozornit na to, že v případě odluky státu od církve by měla sama církev deklarovat, že její pomoc je celkově nezištná. Probíhala by tedy na účet církve. Po státu by pochopitelně měla chtít bezpečnostní prověření u případných adeptů o azyl, a to za účelem vyřazení těch žadatelů, kteří by mohli republice potenciálně škodit. Prostě, aby nedošlo k tomu, že by se na našem území z umístěných azylantů stali džihádisti, jež by zakládali síť spících buněk. Čekám, zda se Pavel Bělobrádek vydá na cestu altruismu.

Radek NEJEZCHLEB, zastupitel města Jindřichův Hradec za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama