Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 8:34:38

Českým sportovcům s mentálním postižením jede na olympiádu fandit i Dlabajová

Českým sportovcům s mentálním postižením jede na  olympiádu fandit i Dlabajová

Do kalifornského Los Angeles míří v těchto dnech sportovců, trenérů a fanoušků, kteří se zúčastní The 2015 Special Olympics World Games. Od 25. července do 2. srpna 2015 budou o medaile bojovat i čeští sportovci

ZLÍN/LOS ANGELES -  Do kalifornského Los Angeles míří v těchto dnech sportovců, trenérů a fanoušků, kteří se zúčastní The 2015 Special Olympics World Games. Od 25. července do 2. srpna 2015 budou o medaile ve  vybraných sportovních odvětvích bojovat i čeští sportovci s mentálním postižením. V oficiální delegaci ČR bude i poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová ze Zlína.

„Pozvání na olympiádu si velmi vážím, zvláště když některé sportovce znám osobně. Budu fandit všem, ale hlavně mým oblíbeným fotbalistům pod vedením Davida Bělůnka ze Zlína,“ uvedla M. Dlabajová. Kromě finanční podpory má v plánu pro sportovce s mentálním postižením zorganizovat sportovní den 
s evropskými poslanci v Bruselu. „Integraci mentálně postižených sportovců do olympijského světa považuji za moc důležitou. Tito lidé, kteří se svým handicapem bojují už od narození, jsou zosobněním olympijské myšlenky, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Jejich svět je světem fair play ve všech ohledech a my „zdraví“ se od nich můžeme mnohému přiučit,“ dodala M. Dlabajová.
České hnutí speciálních olympiád sdružuje 130 sportovních klubů v celé ČR a do jeho programu pravidelného sportování je zapojeno přes 2 500 sportovců s mentálním postižením. Na světové speciální olympiádě bude ČR zastupovat 46 sportovců, například volejbalisté, gymnastky, atleti či fotbalisté. 
Program speciálních olympiád pro mentálně postižené založila na sklonku  60.let v USA Eunice Kennedyová – Shriverová, sestra prezidenta Johna F. Kennedyho, a uvedla tak v život myšlenku sportování jako prostředku rozvoje osobnosti a integrace lidí s mentálním postižením. 
Více informací na: http://www.specialolympics.cz/ nebo na facebooku https://www.facebook.com/SpecialniOlympiada?fref=ts
Zpravodajství z dějiště her najdete později i na blogu na www.dlabajova.eu
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama