Mgr. Simeon Popov

zastupitel MČ Praha 3
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2015 11:50:00

Vláda degeneruje?

Vláda degeneruje?

Od předčasných voleb v roce 2013 uplynulo 21 měsíců. Slyšeli jsme hodně slibů. Pouze u hnutí ANO to byly sliby bez obsahu, jelikož jejich volební program byl snad nejobecnější za posledních 25 let.

Nechci rekapitulovat v půlce volebního období, co už koaliční poslanci splnili a co zejména zůstalo pouze na papíře, resp. volebních letáčcích. Kritikou je vláda zasypávána denně, od výběru daní, hospodaření se státním rozpočtem, permanentním střetem zájmů ministra financí, neřešením problémů ve školství, zdravotnictví, dopravě a konče velice rozporuplnou zahraniční politikou. Lze pouze doufat, že při závěrečném vyúčtování dostanou vládnoucí politické strany to, co si zaslouží. Je to čistě na voličích.   

Spíše bych rád tímto apeloval, důrazněji, na ty poslance a ministry, kterým není lhostejné, jak bude ČR fungovat a jaký bude mít zahraniční obraz po roce 2018, aby důkladně zvážili všechny kroky a rozhodnutí, které ještě budou činit nebo plánují prosazovat, aby učinili vše maximálně možné k zamezení absolutního vlivu úzké skupiny osob na řídící, kontrolní a bezpečnostní složky státní moci. Vztahuje se to zejména na oblasti médií, státních podniků a příspěvkových organizací, státního rozpočtu a fiskální politiky, zdravotnictví, zemědělství, soudní soustavy, veřejný registr smluv, financování politických stran, propojování podnikatelské sféry s politikou. Upřednostnění politické funkce před ochranou základních demokratických hodnot může mít i pro ministra nebo premiéra v budoucnu fatální následky, jelikož lukrativní a mocná politická pozice není na dobu neurčitou!   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama