JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2010 15:15:46

Hašek: Kraj i přes krizi investuje do nemocnic a domovů pro seniory

Hašek: Kraj i přes krizi investuje do nemocnic a domovů pro seniory

HODONÍN/KYJOV - Na dvou pracovištích nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem dnes byla za účasti hejtmana Michala Haška zprovozněna zařízení významně zlepšující péči o pacienty.

V kyjovské nemocnici byl slavnostně zahájen provoz nové Gamakamery na oddělení nukleární medicíny, v hodonínské nemocnici bylo uvedeno do provozu digitalizované pracoviště Radiodiagnostického oddělení.


„Kromě nemocnice Znojmo je to jediné krajské zařízení, které má oddělení nukleární medicíny využívané pacienty nejen z Kyjovska, ale i z dalších okresů kraje,“ uvedl při zahájení provozu nové Gamakamery v Kyjově hejtman Michal Hašek. Oznámil také, že na základě nové koaliční smlouvy ČSSD a KDU-ČSL se bude v příštích dvou letech v kyjovské nemocnici budovat nová interna, kde kraj v letech 2011-12 počítá s investicemi ve výši několika desítek milionů korun. „Po letech, kdy se o této věci jen hovořilo, jedná se nyní o konkrétní příslib. Rozpočet kraje, který budeme schvalovat v prosinci, bude obsahovat první finanční prostředky na tento účel,“ zdůraznil hejtman.

V Nemocnici TGM v Hodoníně ocenil hejtman Hašek skutečnost, že digitalizace Radiodiagnostického oddělení je významný příspěvek ke zkrácení čekání pacientů a k většímu komfortu. "Pro lékaře i pacienty těchto dvanáct milionů nejsou jediné a poslední peníze, které kraj investuje do hodonínské nemocnice," zdůraznil a dodal: "Chci Vás ubezpečit, že pokusíme udržet celkový balík  odměňování zaměstnanců příspěvkových organizací kraje na stejné úrovni jako v roce 2010."

V kyjovském Centru služeb pro seniory Centra se hejtman kraje seznámil s postupem přípravy rozšíření tohoto zařízení. S uspokojením konstatoval, že již bylo vydáno stavební povolení na výstavbu objektu s 61 lůžky i na dva objekty inženýrských sítí.


Jak informoval ředitel Jan Letocha, v nové části, která bude navazovat na budovu současného Centra služeb pro seniory a bude s ní v jednotlivých poschodích propojena, přibudou lůžka domova pro seniory, domova se zvláštním režimem a také lůžka tzv. odlehčovací služby, umožňující dočasné ubytování seniorů, o které se jejich pečovatelé z nějakého důvodu nemohou po přechodnou dobu starat.


Jan Letocha poděkoval hejtmanovi za úsilí směřující ke změně srpnového rozhodnutí Nečasovy vlády, která jedním škrtem zrušila státní kofinancování projektů Regionálních operačních programů. „Vláda své rozhodnutí změnila a nyní je státní podpora opět ve hře. Díky tomu máme šanci získat 85 procent nákladů na stavbu z evropských fondů, o zbývajících 15 procent by se podělil rovným dílem stát a Jihomoravský kraj,“ řekl Letocha.

Jihomoravský kraj počítá se spolufinancováním tohoto projektu z úvěrového rámce, který kraji poskytla Evropská investiční banka. Celková výše investic přesáhne 80 milionů korun.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama