JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2010 15:50:20

Kraj vypíše tendr na drážního dopravce

Kraj vypíše tendr na drážního dopravce

Rada Jm. kraje 30. září schválila informaci pro Úřední věstník Evropské unie, že hodlá zahájit nabídkové řízení na uzavření smlouvy o železniční osobní dopravě v regionu se začátkem od jízdního řádu na období 2016-2017.

Na tiskovém briefingu tom informoval hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Rozhodnutí vypsat tendr pro dalšího drážního dopravce je v souladu se smlouvou, kterou má nyní Jihomoravský kraj uzavřenu s Českými drahami. „Ta nám umožňuje po roce 2015 otevřít trh pro další drážní dopravce až do rozsahu 55 procent celkového objemu služeb,“ řekl hejtman a připomněl, že vypsání tendru je také předmětem koaliční smlouvy mezi ČSSD a KDU-ČSL.

Zveřejnění záměru v Úředním věstníku EU je v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 1370/2007 o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici a silnici, které vstoupilo v účinnost třetího prosince loňského roku. Podle tohoto nařízení musí příslušné orgány nejpozději rok před zahájením nabídkového řízení nebo jeden rok před uzavřením smlouvy zveřejnit v Úředním věstníku EU informace o názvu a adrese příslušného orgánu, o typu plánovaných smluv a o službách a oblastech, na něž se smlouvy mají vztahovat.

Podle radních má být na základě nabídkového řízení uzavřena smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici na období od začátku provozu podle jízdního řádu 2016-17 po dobu 15 let s možností prodloužení doby trvání až o polovinu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama