RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2010 10:27:00

Dohoda s odbory na způsobu snižování platů zatím není

Dohoda s odbory na způsobu snižování platů zatím není

Odborové svazy vyhlásily stávkovou pohotovost, premiér trpělivě vyjednává.

„Samozřejmě svolám poradu ekonomických ministrů, protože my nadále máme poměrně jasné stanovisko spočívající v tom, že vláda dojde k desetiprocentnímu snížení objemu platů ve veřejném sektoru," řekl premiér Nečas s tím, že o konkrétní formě je připraven nadále s odbory mluvit.

Zástupci odborů premiérovi oznámili, že vyhlásili stávkovou pohotovost, ale chtějí se ještě s vládou sejít. "Na dnešním jednání došlo k posunu, že pan premiér přislíbil další jednání po setkání ekonomických ministrů a my pak zvážíme další postup. Můžu také říct, že většina odborových svazů je s desetiprocentním snížením mezd smířena, kromě odborového svazu zdravotníků," řekl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil.

Podle premiéra bude další klíčové jednání za dva týdny, které by mohlo přinést kompromisní řešení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama