Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2010 17:22:00

Novela zákona o ochraně ovzduší je nedostačující

Novela zákona o ochraně ovzduší je nedostačující

Václav Zemek k záměru vlády předložit novelu zákona o ochraně ovzduší.

Sociální demokracie je připravena podpořit jakékoli legislativní změny, které povedou ke skutečnému zlepšení stávajícího stavu ovzduší v problematických částech naší republiky. Předloženou novelu zákona, kterou dnes prezentovali zástupci vládní koalice, pokládá ale ČSSD za málo dostačující.

Novela se zabývá především problematikou nízkoemisních zón, které sice mohou vést ke zlepšení ovzduší, ale lze je aplikovat jen v některých vybraných velkých městech. Pro malá území je tato právní úprava prakticky nepoužitelná.

Novela se také dále zabývá emisními stropy, tato problematika je už ale částečně řešena ve stávající legislativě.

ČSSD se proto domnívá, že mnohem účinnější by v tuto chvíli bylo dokončení zákona o ochraně ovzduší, který je ministerstvem životního prostředí připravován už několik let a který by tuto problematiku řešil komplexněji.

Způsob řešení tohoto problému, který zvolila současná vládní koalice, tak v tuto chvíli připomíná spíše zoufalé vylévání vody vědrem z potápějící se lodi. Stav se sice nezhorší, ale žádné výrazné zlepšení očekávat nelze.  

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama