Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2010 12:44:05

Náměstek Chládek navštívil Integrované střední školy na Rakovnicku

Náměstek Chládek navštívil Integrované střední školy na Rakovnicku

www.kr-stredocesky.cz, 13.10.2010

Na konci minulého týdne navštívil náměstek hejtmana Středočeského kraje Marcel Chládek obě Integrované střední školy (dále jen ISŠ) v rakovnickém okrese, jejichž zřizovatelem je Středočeský kraj.

První navštívenou školou byla ISŠ v Rakovníku Na Jirkově. Náměstek Marcel Chládek si  zde se zájmem vyslechl první zkušenosti nového ředitele školy, Mgr. Karla Mencla a prohlédl si prostory, které velice dobře zná. Před vstupem do politiky totiž působil jako učitel, mj. také Na Jirkově, kde zájemcům o ekonomické vzdělání přednášel management.

Kromě těchto oborů spoléhá ISŠ Rakovník především na dobrou pověst svých učňů, ať zedníků, prodavačů nebo kuchařů. Právě kuchaři získali ocenění na letošním gastronomickém festivalu v Kolíně, jehož pořadatelem byl Středočeský kraj.

Na krátké besedě o aktuálních problémech školy se sešel také se svými bývalými kolegy. Nejdelší diskuzi vzbudilo téma státních maturit, proti jejichž zavedení Marcel Chládek dlouhodobě bojuje na půdě Senátu ČR. Kromě besedy s učiteli zavítal náměstek  přímo do výuky a se studenty krátce promluvil o jejich životních plánech nebo do kuchyně, ve které probíhá učňovský výcvik.

Z Rakovníka přejel náměstek do nejzasšího cípu regionu, do městečka Jesenice, kde předal studentkám místní ISŠ tzv. Europasy, tedy potvrzení o vykonané praxi v zahraničí. Mimo setkání se studentkami se náměstek Chládek za doprovodu zaměstnanců odboru školství krajského úřadu zajímal o potřeby školy a vize její ředitelky Mgr. Evy Tomkové.

Škola je velice aktivní a nabízí celou řadu studijních oborů. Některé si svou tradicí a kvalitou vydobyly značné renomé, jako například jesenické aranžérky květin, které dlouhodobě spolupracují se Státním hradem Křivoklát.

Kromě toho je jesenická škola proslulá také svými cukrářskými výrobky. Ty byly rovněž součástí expozice místního muzea, která byla věnována historii školy. Prohlídkou této expozice Marcel Chládek zakončil svou cestu za řediteli Integrovaných středních škol v rakovnickém okrese.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama