reklama

České Budějovice [okres České Budějovice]

V Českých Budějovicích by chtěl žít každý...! :-)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2010 17:58:06

Město získalo cenu za lávku

Město získalo cenu za lávku

Za přihlášenou lávku pro pěší a cyklisty přes Vltavu v ulici E. Pittera obdržely finanční prémii ve výši 50.000 korun.

Město České Budějovice ležící na soutoku dvou řek se bez mostů a lávek spojujících břehy neobejde. Mostní konstrukce plní nejen funkci užitečných spojnic, ale jsou také významným prvkem architektonickým, který doplňuje a dotváří tvář města. Jedna z českobudějovických lávek se může chlubit i republikovým oceněním.  

Celostátní soutěž zaměřenou na zklidňování dopravy s názvem Cesty městy vyhlásila letos  už po deváté  Nadace Partnerství pod záštitou Ministerstva dopravy ČR. Jejím prostřednictvím chce zviditelnit a odměnit kvalitní dopravní řešení v České republice, která se tak mohou stát inspirací pro ostatní.  

České Budějovice zaznamenaly nebývalý úspěch. Za přihlášenou lávku pro pěší a cyklisty přes Vltavu v ulici E. Pittera obdržely finanční prémii ve výši 50.000 korun a navíc i ocenění ministra dopravy titulem Bezpečná obec. Dodejme, že tato lávka už získala ocenění jako Stavba roku 2007. Předmětem 9. ročníku soutěže  byla  dopravní řešení realizovaná v posledních pěti letech, zaměřená na zvyšování bezpečnosti provozu, zkvalitňování veřejného prostoru a optimalizaci uspořádání automobilové, cyklistické, pěší a veřejné dopravy.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama