Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2010 15:14:59

Úřad pro ochranu osobních údajů porušil zákon

Úřad pro ochranu osobních údajů porušil zákon

ÚOOÚ poskytl médiím nepravdivou informaci o tom, že s chomutovským magistrátem zahájil správní řízení.

Úřad pro ochranu osobních údajů poskytl 14.10.2010 médiím nepravdivou informaci o tom, že s chomutovským magistrátem zahájil správní řízení pro podezření z porušení zákona v souvislosti se zveřejněním souhrnné výše dluhů politických subjektů kandidujících do Zastupitelstva města Chomutova. „Úřad porušil podmínku zahájení řízení, kdy toto oznámil médiím, ale ne městu jako účastníku řízení. Tím pádem žádné řízení zahájeno nebylo," říká primátorka města Ivana Řápková.

Chomutovský magistrát upozornil na dluhy kandidátů do zastupitelstva. Stalo se tak na základě podnětů rozhořčených občanů, kteří si stěžovali, že na kandidátkách jsou lidé, kteří jsou dlužníky. Dotazovali se, jestli dluží i městu. Jmenovitě tyto informace magistrát poskytnout nemůže, proto se řídil zákonem a uvedl pouze zobecněné údaje. Správce daně vycházel z veřejně dostupného hlasovacího lístku, který mají k dispozici všichni voliči. V případě četnějších dotazů magistrát pravidelně občany informuje prostřednictvím webových stránek města a tisku.

Bagatelizuje se samotný fakt, že lidé, kteří chtějí spravovat město, jsou jeho dlužníky a podjatý úřad, který sám porušuje zákon, chce vést řízení proti městu, které dlouhodobě bojuje proti dlužníkům. „Úřad pro ochranu osobních údajů úmyslně porušil zákon a kárá město, které hájí právo a slušné občany," dodává Řápková.

Šárka Schőnová, tisková mluvčí Statutárního města Chomutova
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama