Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2010 13:28:43

Jsme teprve v poločase

Jsme teprve v poločase

ČSSD získala 4584 zastupitelů a zvítězila ve 13 statutárních městech.

Sociální demokracie děkuje všem svým voličům a voličkám, kteří ji tento pátek a sobotu vyjádřili v komunálních a 1. kole senátních voleb podporu a zvolili kandidáty ČSSD. Této podpory si velmi vážíme a bereme ji jako velký závazek pro naplňování programových cílů ČSSD v komunální politice a také pro 2. kolo senátních voleb.    

Sociální demokracie tak díky podpoře voličů poprvé po roce 1989 zvítězila v komunálních volbách 2010, když získala 19,68% hlasů voličů, což je o 3% lepší výsledek než v obdobných volbách v roce 2006. ČSSD dokázala získat také voličskou důvěru také ve 13 statutárních městech, kdy například v Brně získala 30,41% hlasů a v Ostravě 32,12% hlasů. Zvítězila ale také například v Hradci Králové, Jihlavě nebo Pardubicích.

Historicky nejúspěšnějšího výsledku v komunálních volbách dosáhla sociální demokracie také v Praze, když zde získala podporu celkem 17,85% hlasů, což je oproti minulým volbám o 2% více.

Sociální demokracie zvítězila i v 1. kole senátních voleb, když celkem 22 senátních kandidátů za ČSSD dostalo důvěru od voličů a postoupilo do kola druhého. Cílem sociální demokracie do 2. kola senátních voleb je získání 12 nových senátorů tak, abychom mohli díky senátní většině účinně korigovat vládní nespravedlivá opatření a přinutit vládu k odpovědné diskuzi o důležitých reformách.

Občané vyjádřili ve volbách svůj nesouhlas se směrem politiky vlády Petra Nečase, tedy s plošnými škrty, snižováním platů státních zaměstnanců, krácením rodičovské a mateřské, škrtáním příspěvků pro postižené a nejchudší.    

Sociální demokracie si ale uvědomuje, že jsme teprve v polovině cesty a rozhodující pro další směřování naší společnosti, pro skutečné korigování vládních opatření a opravdovou diskuzi vlády a sociálních partnerů o směru reformních opatření bude 2. kolo senátních voleb a počet skutečně zvolených senátorů ČSSD.

Chtěl bych proto poprosit všechny občany a občanky naší země, aby nám vyjádřili podporu i ve 2. kole senátních voleb, podpořili naše kandidáty a umožnili tak vyvážit pravicovou Poslaneckou sněmovnu sociálně orientovaným Senátem.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama