MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2010 19:03:03

Podporujeme Slovensko v jeho úsilí o férové řešení řecké krize

Podporujeme Slovensko v jeho úsilí o férové řešení řecké krize

Předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka se dnes na pracovním jednání sešel s předsedkyní vlády Slovenské republiky Ivetou Radičovou, která je v České republice na jednodenní oficiální návštěvě.

"Tak jako při jednáních s představiteli slovenského parlamentu, i na tomto jednání s premiérkou jsme se na všech bodech, o kterých jsme se bavili, shodli," uvedl na tiskové konferenci po jednání Přemysl Sobotka.

"Bavili jsme se především o bilaterální spolupráci v rámci EU a následně na platformě V4 a Regionálního partnerství. Shodli jsme se, že se Evropa musí neustále vracet ke čtyřem základním pilířům, k hodnotám na kterých vznikla. Mezi ty samozřejmě patří i solidarita, na druhou stranu nelze ze solidarity dělat ideologii," dodal předseda Senátu.

"Evropské unii přísluší kompetence, které jí členské země svěřily, ale musí být zachován princip subsidiarity a to platí i v případě řešení řecké krize," řekl dále Přemysl Sobotka.

Oba představitelé se rovněž bavili o vojenské spolupráci především s ohledem na novou obrannou strategii NATO. "Spolupráce je pro naše země nutností," konstatovali předseda Sobotka a premiérka Radičová.

MUDr. Přemysl Sobotka, předseda libereckého RS ODS a předseda Senátu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama