RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2010 14:27:55

Finanční sektor způsobil krizi. Měl by se podílet i na jejím řešení

Finanční sektor způsobil krizi. Měl by se podílet i na jejím řešení

Europoslanec Pavel Poc podporuje daň z finančních transakcí.

Český europoslanec Pavel Poc rozšířil řady evropských zákonodárců kteří podpořili návrh na zavedení daně z finančních transakcí. Právě masivní spekulační transakce jsou totiž jední z faktorů, který významně ohrožuje trhy v celoevropském měříku.

Případné sanace následných škod navíc znamenají obří výdaje z veřejných rozpočtů tak, jako tomu je u poslední ekonomické krize. Europoslanci proto navrhují tyto transakce vůbec poprvé v historii účinně zdanit a tak vytvořit potřebné finanční rezervy na řešení případných dalších krizí. Europoslanec Poc ale zároveň jasně říká, že není zastáncem toho, aby Brusel začal přímo vybírat daně.

"Ani to není na pořadu dne. Současný stupeň vývoje Evropské unie nic takového nepřipouští. Pokud ale jde o navrženou regulaci bankovního sektoru, pak je třeba zdůraznit, že nezodpovědnost bank a dalších finančních domů byla hlavní příčinou současné ekonomické krize. Národní státy zcela selhaly a nezodpovědnost bank jsme zaplatili všichni, jenom ne finanční sektor samotný. Je tedy rozhodně správné, aby finanční sektor také přispíval do veřejných rozpočtů. Jestli to bude na národní úrovni nebo na úrovni EU je úplně jedno," dodává Poslanec Evropského parlamentu Pavel Poc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama