Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2010 14:37:00

Na neschopnost Víta Bárty doplatí naše příroda

Na neschopnost Víta Bárty doplatí naše příroda

ČSSD zásadně nesouhlasí s plánem ministrů Bárty a Drobila, který počítá s tím, že se na stavbu silnic a dálnic přesunou miliardy korun z evropského Operačního programu Životního prostředí.

Sociální demokracie zásadně nesouhlasí s plánem ministrů Bárty a Drobila, který počítá s tím, že se na stavbu silnic a dálnic přesunou miliardy korun z evropského Operačního programu Životního prostředí tak, jak dnes uvádí některá média. ČSSD je proti tomu, aby byla špatná manažerská rozhodnutí současného ministra dopravy Víta Bárty kompenzována miliardami korun z operačního programu, ve kterém jsou peníze primárně určeny na ochranu životního prostředí, ochranu ohrožených druhů rostlin a zvířat či protipovodňová opatření.

Ministr dopravy Vít Bárta místo odpovědného auditu dopravních projektů, detailního posouzení jednotlivých plánovaných staveb a důkladné revize nastavených smluv se stavebními firmami využívá nepříliš ekologicky smýšlejícího ministra Pavla Drobila k odčerpání peněz pro svůj resort. Pro naše životní prostředí je smutnou zprávou, že ministr Drobil dává k tomuto plánu bez mrknutí oka souhlas.

 Kde jsou ale ony ušetřené miliardy korun, s kterými ministr Bárta seznamoval veřejnost? Proč se mají údajně předražené dopravní stavby financovat penězi na ekologii?

Sociální demokracie vyzývá ministra Pavla Drobila, aby přehodnotil svůj záměr účelově přesouvat evropské peníze pro resort dopravy a začal se skutečně věnovat svému resortu a ochraně životního prostředí. Právě na ty jsou totiž ony miliardy korun určeny, pane ministře.  

Václav Zemek, stínový ministr životního prostředí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama