Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2010 15:52:00

ČSSD oboje volby vyhrála. Děkujeme!

ČSSD oboje volby vyhrála. Děkujeme!

Lidé ve volbách jasně projevili svůj nesouhlas s politikou Nečasovy vlády.

Chtěl bych velmi srdečně za celou ČSSD poděkovat za velkou podporu ve volbách do obecních zastupitelstev a volbách do Senátu. ČSSD oboje volby vyhrála! V senátních volbách jsme dosáhli zvolení 12 nových senátorů, což byl náš hlavní strategický cíl. Nikdy by to nebylo možné bez obětavé podpory našich voličů a sympatizantů. Vážím si velké práce, kterou odvedli všichni naši kandidáti, jejich týmy, naši členové v jednotlivých obcích a senátních obvodech.

Lidé ve volbách jasně projevili svůj nesouhlas s politikou Nečasovy vlády. Odmítli nespravedlivé plošné škrty a snižování platů.  Odmítli rozpočtovou politiku, která přenáší veškeré náklady konsolidace pouze na ty nejslabší. Vláda by výsledek voleb měla zohlednit a přehodnotit charakter a strukturu plánovaných reforem.

Věřím, že ČSSD vytvoří na radnicích takové koalice, které budou důstojné a budou odpovídat našemu volebnímu výsledku. Je důležité, aby ČSSD trvala na realizaci hlavních bodů svého programu, odmítla spolupráci s těmi, kdo se na radnicích v minulosti zkompromitovali, podpořila transparentní hospodaření a prosadila otevřené, přátelské vedení obcí a měst.

ČSSD, díky podpoře voličů, poprvé v historii získala většinu v Senátu. Sociálně orientovaný Senát nyní může v politické diskusi vyvážit pravicovou Poslaneckou sněmovnu. Použijeme většinu v Senátu k tomu, abychom co nejvíce korigovali vládní reformy formou senátních pozměňujících návrhů. Naši senátoři nebudou podporovat žádné vládní kroky, které by vedly k rozdělení společnosti, poškození rodin s dětmi či seniorů, omezování dostupnosti veřejných služeb či zvyšování daňové zátěže středních vrstev.

Vláda by nyní konečně měla začít projednávat klíčové reformy i s opozicí. Pokud jde o pokračování reformy penzí, všechny zásadní změny parametrů důchodového systému by měly být legislativně zarámovány ústavním zákonem. Pouze tato forma zajistí dlouhodobou stabilitu změn a také potřebnou míru shody mezi vládou a ČSSD. Chceme Senát otevřít ke svobodné diskusi všem, kdo smýšlí kriticky o současné vládní politice, všem, kdo budou mít důležité připomínky k vládou avizovaným reformám, všem, kdo chtějí vést efektivní sociální dialog.

Vážíme si podpory našich voličů a uděláme v příštích měsících vše proto, abychom ji nezklamali.

Bohuslav Sobotka
statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama