Ing. Jan Bauer

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2010 9:26:09

EU musí zohlednit náklady na penzijní reformy

EU musí zohlednit náklady na penzijní reformy

Prioritou České republiky na jednání Evropské rady ve dnech 28. a 29. října v Bruselu bude stanovení funkčního systému sankcí proti státům, které porušují Pakt stability.

Uvedl to premiér Petr Nečas před poslanci Výboru pro evropské záležitosti, s nimiž dnes vůbec poprvé v tomto volebním období diskutoval postoje vládní reprezentace před nadcházejícím jednáním evropských špiček. Premiér zároveň upozornil na diskuzi o změnách ve smlouvách primárního práva EU, kterou minulý týden otevřelo Německo spolu s Francií. Ujistil poslance, že Česká republika se této diskuze aktivně zúčastní, jakékoliv změny nad rámec formálních úprav ve smlouvách nejsou ale v tuto chvíli aktuální a v budoucnu by musely být podmíněny konáním referenda.

"Výbor pro evropské záležitosti spoluvytváří mandát vlády v otázkách evropské politiky. Vítáme proto, že máme možnost stanoviska k postupu v evropských otázkách diskutovat přímo s premiérem. Plně souhlasíme, že v tuto chvíli je třeba soustředit se na definování stálého mechanismu pro krizový management, aby se již neopakovala situace s Řeckem, kdy musely evropské orgány přijímat ad hoc rozhodnutí," uvedl po jednání výboru jeho předseda Jan Bauer. "Zároveň vyzýváme k širší debatě o metodice hodnocení stavu veřejných financí v jednotlivých státech, která v tuto chvíli neumožňuje započítávat náklady na penzijní reformy. Znevýhodňuje tak státy, které se chystají k těmto reformám přistoupit, mimo jiné i Českou republiku."

Výstupům z jednání Evropské rady se bude Výbor pro evropské záležitosti věnovat v příštích týdnech.

Ing. Jan Bauer, předseda OS Prachatice a místopředseda poslaneckého klubu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama