JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2010 8:47:19

K návrhu ministra Drábka o vyplácení minimální mzdy

K návrhu ministra Drábka o vyplácení minimální mzdy

Stanovisko Stanislava Grospiče, předsedy OS ČMS, místopředsedy ÚV KSČM a poslanece PČR, k návrhu ministra Drábka změnit princip vyplácení minimální mzdy.

Záměr ministra práce a sociálních věcí změnit současný princip vyplácení minimální mzdy a způsob jejího stanovení považuje Komunistická strana Čech a Moravy za další výrazný útok na sociální jistoty zaměstnanců.

Minimální mzda by měla být důležitým regulátorem udržujícím minimální výši ceny pracovní síly pokrývající základní životní potřeby. V České republice nebyla od roku 2007 minimální mzda zvyšována a její současná výše 8 000 korun neodpovídá pokrytí skutečných základních životních potřeb. Snaha zavést princip „čím chudší kraj, tím nižší minimální mzda“, podle něhož by měla být lidem stanovena výše této mzdy podle životní úrovně v jednotlivých krajích, jé dalším protilidovým krokem současné vládní koalice. Ve svém důsledku povede k snižování ceny pracovní síly, což se projeví celkovým poklesem výše mezd a platů. To povede k dalšímu snižování životní úrovně, výraznému růstu chudoby a k vysidlování chudších oblastí České republiky.

Místo opatření směřujících k podpoře ekonomického růstu a zajištění zaměstnanosti, záměr ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka jednostranně zohledňuje pouze zájmy zaměstnavatelů. Komunistická strana Čech a Moravy takový záměr odmítá a požaduje zvýšení hranice minimální mzdy na výši 10. 000 Kč.  

Stanislav Grospič, předseda OS ČMS, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama