Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2010 19:35:38

Očekávám, že se Michal Hašek distancuje od vyjádření Víta Bárty

Očekávám, že se Michal Hašek distancuje od vyjádření Víta Bárty

Stanovisko Jiřího Paroubka k rozhodnutí ÚVV ČSSD nepodpořit přímou volbu předsedy ČSSD

 

Stanovisko Jiřího Paroubka k rozhodnutí ÚVV ČSSD nepodpořit přímou volbu předsedy ČSSD

Vzhledem k opakovaným dotazům novinářů na můj názor ohledně sobotního rozhodnutí ÚVV ČSSD, který zamítl přímou volbu předsedy strany a s ohledem na aktuální vyjádření majitele Věcí veřejných, politické odnože bezpečnostní agentury ABL Víta Bárty, který si přeje jako předsedu Michala Haška, sděluji následující:

1. Přímou volbu předsedy ČSSD jsem prosazoval spolu s dalšími prvky modernizace strany, především přímou volbou předsedů okresních a krajských organizací. Považoval jsem to za nutnou podmínku pro to, aby se ČSSD otevřela novým lidem a novým myšlenkám. Bohužel, stranická oligarchie tento projekt zamítla, neboť se obávala ztráty svých mocenských pozic. Ze stejného důvodu došlo i k zamítnutí přímé volby předsedy sobotním ÚVV ČSSD.

2. Po prostudování programových dokumentů obou stávajících kandidátů na předsedu ČSSD v nich postrádám jasnou odpověď na otázku, která je zásadní pro důvěryhodnost ČSSD, totiž zda budou pokračovat v prosazování principu tzv. presumpce viny. Jen tak lze zaručit vyšší důvěryhodnost ČSSD v prosazování programu boje s korupcí.

3. Očekávám, že se Michal Hašek ostře distancuje od vyjádření Víta Bárty a odmítne jeho podporu v kandidatuře na předsedu ČSSD. Vít Bárta, jeho pojetí politiky skrze bezpečnostní agentury a Věci veřejné jako podnikatelský projekt je to, s čím moderní ČSSD musí vést boj a přispět k tomu, aby českou politiku opustili. Je veřejným tajemstvím, že s Vítem Bártou spolupracuje tandem Tvrdík-Soukup, a pokud se od Bárty Michal Hašek zásadním způsobem nedistancuje, potvrdí jen spekulace o tom, že s touto skupinou úzce spolupracuje.

Jiří Paroubek
bývalý předseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama