ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2010 10:12:53

Vývoz dosáhl historicky nejvyšší zářijové hodnoty

Vývoz dosáhl historicky nejvyšší zářijové hodnoty

Komentář Ministerstva průmyslu a obchodu k aktuálním výsledkům ČSÚ o vývoji průmyslové výroby a zahraničního obchodu.

Komentář k výsledkům průmyslové výroby:
“Díky pokračující dobré kondici průmyslové produkce v Evropě, zejména v Německu, se v září dařilo i průmyslu českému. Pozitivním signálem je rostoucí využití výrobních kapacit v průmyslu, které podle říjnového konjunkturálního průzkumu ČSÚ dosáhlo 84 %. K mírnému optimismu přispívá i pokračující růst důvěry v tuzemském průmyslu i v průmyslu eurozóny," říká ředitel odboru ekonomických analýz Ministerstva průmyslu a obchodu Jaroslav Vomastek.

Komentář k výsledkům zahraničního obchodu:
"V září se obecně očekával další růst zahraničního obchodu a ten se dostavil. Všechny indikátory, které můžeme považovat za relevantní, na něj poukazovaly. Za zmínku stojí, že vývoz dosáhl historicky nejvyšší zářijové hodnoty. Nemýlím-li se, v minulosti Česká republika vyvezla pouze ve dvou měsících více zboží než v letošním září. To je dobrý výsledek. Tahounem českého exportu zůstává Německo. Pokud jde o dovoz, kladu si otázku, kde jsou meze dramatického růstu dovozů z Číny? V září jsme z této země dovezli téměř polovinu toho, co činil dovoz z Německa," říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod Milan Hovorka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama