ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2010 18:41:05

John destabilizuje Policii ČR

John destabilizuje Policii ČR

K reorganizaci cizinecké policie

Vyjádření Zdeňka Maršíčka, stínového ministra pro rezort vnitra, k reorganizaci cizinecké policie.

Ve svém nedávném tiskovém prohlášení jsem upozorňoval na možné důsledky reorganizace cizinecké policie. Mé obavy se ukázaly jako oprávněné, když se potvrdilo, že značná část příslušníků Správy cizinecké policie zatím nezná konkrétní podobu své budoucí pracovní náplně a místo výkonu své budoucí práce. Vědí pouze, že Johnův plán počítá se zrušením oblastních ředitelství cizinecké policie a zařazením části jejich příslušníků pod krajská ředitelství policie. Asi 696 zbývajících by mělo být přiděleno k pořádkové nebo dopravní policii. Ti však jsou v nejistotě, protože zatím neví kam a na jaké pozice nastoupí.

Tiskový mluvčí ministerstva vnitra prohlásil, že ministr John se rozhodl pro jednu z pěti variant a celá transformace cizinecké policie je již v kompetenci policejního prezidia.

Toto prohlášení tiskového mluvčího potvrzuje, že ministr vnitra svá zásadní rozhodnutí nečiní na základě konzultací s odborníky z řad policie a zcela ignoruje i poslance výboru pro obranu a bezpečnost Parlamentu České republiky, kteří se k takovémuto zásahu do organizační struktury cizinecké policie neměli možnost vyjádřit. Svá rozhodnutí činí zřejmě pouze po poradě s úzkým okruhem svých spolupracovníků a je mu zcela lhostejné, jak se s nimi vedení policie vyrovná a jaké budou mít na činnost policie dopady.

Ministr vnitra Radek John tímto svým postojem uvedl v nejistotu řadu příslušníků cizinecké policie jak po stránce osobní, tak i z hlediska jejich služebního zařazení. To vše může mít vliv na další odchody těchto příslušníků do civilu a na destabilizaci Policie České republiky.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr ÚV KSČM pro resort vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama