ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 14:01:29 - Habrjar

Reakce mna nereakci.

Můžete mi sdělit, na co zde máte tuto stránku, když na dotazy nejste schopen několik týdnů reagovat? H.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.01.2015 8:59:44 - Zdeněk Maršíček
  Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Vážený pane,

Nejprve bych Vám chtěl sdělit, že nezastávám funkci poslance.

Nyní k vašemu dotazu ohledně zkoušky spolehlivosti. Konkrétně k akci „Balík.“ Zkoušku spolehlivosti, lze uskutečnit pouze v souladu s ustanovením zákona o Generální inspekci bezpečnostních sborů, kde je uvedeno, že  příslušník inspekce je oprávněn k předcházení, zamezování a odhalování protiprávního jednání provést u příslušníka nebo zaměstnance  zkoušku spolehlivosti. Zkouška spolehlivosti spočívá v navození situace, kterou je zkoušená osoba povinna řešit. Prováděním zkoušky spolehlivosti nesmí dojít k bezprostřednímu ohrožení nebo poškození života nebo zdraví osob, jejich majetku anebo k omezení svobody osob. Při provádění zkoušky spolehlivosti musí být zachována lidská důstojnost. Na základě žádosti příslušníka inspekce může zkoušku spolehlivosti provést se svým souhlasem i jiná osoba. V takovém případě je tato osoba povinna řídit se pokyny příslušníka inspekce. Příslušník inspekce za její činnost odpovídá.  Příslušník inspekce nebo jiná osoba provádějící zkoušku spolehlivosti mohou při zkoušce spolehlivosti sdělovat nepravdivé údaje. Průběh zkoušky spolehlivosti se dokumentuje obrazovým a zvukovým záznamem. O zkoušce spolehlivosti inspekce pořídí úřední záznam. O provedení zkoušky spolehlivosti, při které se zkoušená osoba dopustila protiprávního jednání, inspekce zkoušenou osobu bez zbytečných průtahů prokazatelně informuje a předá jedno vyhotovení příslušnému bezpečnostnímu sboru, který je povinen záznamy založit do osobního spisu zkoušené osoby. Informování a předání záznamů inspekce neprovede, pokud by tím ohrozila plnění úkolů konkrétního trestního řízení nebo plnění úkolu v oblasti kontroly inspekce. V takovém případě však inspekce zkoušenou osobu informuje a záznamy předá poté, co ohrožení pomine. Zkoušená osoba, která se při zkoušce spolehlivosti dopustila protiprávního jednání, má po informování právo nahlížet pořízených záznamů. Jednání příslušníka inspekce nebo jiné osoby provádějící zkoušku spolehlivosti, které naplňuje znaky přestupku nebo jiného správního deliktu, není přestupkem ani jiným správním deliktem, pokud je takové jednání nezbytné k dosažení účelu zkoušky spolehlivosti a bezprostředně neohrozí ani nepoškodí uvedené zájmy.

Domníváte se snad, že když obsah balíku obsahoval opravdu nebezpečné předměty a mezi ně nože a žiletky patří, nedošlo k ohrožení života nebo zdraví osob? V závěru bych Vás chtěl ujistit, že proti provádění zkoušek spolehlivosti nic nemám. Musí být ale prováděny v souladu s výše uvedeným zákonem.

Zdeněk Maršíček