ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2010 15:22:04

Čeští podnikatelé připomínají Bártovi: Jsi jeden z nás

 Čeští podnikatelé připomínají Bártovi: Jsi jeden z nás

Tuzemští podnikatelé s napětím sledují jednání mezi ministrem dopravy Vítem Bártou se zástupci Číny, které má vyústit ve spolupráci na stavbě českých dálnic. Na klidu jim nepřidalo ani vyjádření ministra Bárty, že nyní jedná jen o pár desítkách kilom

„Mezi českými podnikateli to vře z mého pohledu oprávněně. Nezapomínejme, že se nejedná jen o velké stavební firmy, kterým se tento návrh nelíbí, ale také o menší podnikatelé, kteří jsou v tomto řetězci v pozici subdodavatelů,“ vysvětluje David Šeich, předseda Unie malých a středních podniků. Ted dále dodává, že Čínské firmy neodvádějí daně do rozpočtu České republiky a ani by se nepodílely na snížení zaměstnanosti v ČR. 

Podle Šeicha je málo reálné, aby Čínské firmy zde postavily pár desítek kilometrů dálnic, poděkovaly a odešly. „Stačí se podívat, jak Čína expanduje v jiných odvětvích. Hrozí, že pokud se takto přímo dostane ke stavbám dálnic, bude dělat vše, aby se udržela. Musíme proto velmi bedlivě sledovat, jak budou jednání probíhat, s jakými výsledky a jaké budou v tomto ohledu cíle pana ministra Bárty,“ říká Šeich. Ten však věří, že Bárta bude obezřetný. „Vždyť on sám vybudoval velmi úspěšnou, ryze českou firmu. Proto jsem přesvědčen, že se dokáže vcítit do role tuzemských podnikatelů a neudělá nic, co by vedlo k jejich ohrožení,“ uzavírá Šeich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama