Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2010 12:00:00

Kvalitní projekty přivedou do kraje turismus

Kvalitní projekty přivedou do kraje turismus

Hejtman Martínek předal dekrety na dotaci z ROP Severovýchod.

Dekrety na dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod převzali 10. listopadu v Letohradě z rukou předsedy Regionální rady a pardubického hejtmana zástupci tří projektů. Ty jsou zaměřeny na rozvoj cestovního ruchu.

„Situace ohledně čerpání evropských dotací z Regionálního operačního programu a zejména státního podílu se v létě hodně komplikovala. Při pátečním jednání s ministrem Kalouskem jsem byl ale ujištěn, že všechny letos schválené projekty, kromě krajských, dostanou v příštím roce státní podporu a nebudou tak nuceny hledat další zdroje financování,“ uvedl hejtman. To je dobrá zpráva pro desítky zástupců realizovaných projektů z ROP Severovýchod. Patří mezi ně i Jiří Dytrt, starosta Žamberka, Josef Koubík, starosta Pastvin či Pavel Tacl, jednatel společnosti Eywan, kteří dnes v Letohradě převzali dekrety na dotaci.

Město Žamberk  získalo 7,4 milionů korun na rozšíření stávajícího sportovně - rekreačního areálu Pod Černým lesem. „Postavíme nové srubové chatky s celoročním provozem, outdoorovou horolezeckou stěnu a víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Zmodernizujeme také stávající masážní vanu a přírodní koupaliště. Počítáme i s výstavbou parkoviště a příjezdové komunikace,“ řekl Jiří Dytrt. Pastvinský starosta Koubík hovořil o stávajícím zastaralém centru obce, kterou v létě díky Pastvinské přehradě vyhledávají tisíce turistů. „Chceme postavit nové infocentrum, víceúčelové hřiště, chodníky a relaxační zóny. Upravíme také systém parkování i autobusových stání,“ seznámil se záměry obce starosta, který je ve funkci pouhé dva dny. Pastviny získaly dotaci ve výši 11,2 milionu korun.

O revitalizaci letohradské tvrze Orlice hovořil Pavel Tacl.  „Díky projektu, na který bude společnost Eywan čerpat dotaci 66,4 milionů korun, se středověká tvrz promění v areál kultury a služeb pro turisty, konkrétně pak čtyřhvězdičkový hotel s konferenčním sálem, s restaurací, středověkou krčmou a expozičními prostory,“ řekl. „Pardubický kraj obvykle končí v žebříčku turistické návštěvnosti na předposledním místě v porovnání s jinými kraji. Také proto jsme vybrali tolik kvalitních projektů z oblasti cestovního ruchu, protože očekáváme, že do kraje přivedou více turistů,“ dodal hejtman Martínek.

Eva Jouklová

tisková mluvčí RRS NUTS II Severovýchod
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama