Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2010 15:36:00

Kraj podepsal dohodu s neziskovým sektorem

Kraj podepsal dohodu s neziskovým sektorem

Pardubický kraj a neziskové organizace poprvé v historii písemně zpečetily spolupráci v oblasti rozvoje neziskového sektoru.

Dohodu o spolupráci mezi Pardubickým krajem a neziskovým sektorem podepsali na hejtmanství v pondělí 22. listopadu hejtman Radko Martínek a předsedkyně správní rady Koalice nevládek Pardubicka, o. s., Miluše Horská. Pardubický kraj a neziskové organizace tak poprvé v historii písemně zpečetily spolupráci v oblasti rozvoje neziskového sektoru.

„Tato dohoda vymezuje vzájemnou spolupráci smluvních stran při rozvoji neziskového sektoru a jeho aktivit na území Pardubického kraje. Jejím hlavním účelem je rozvíjet oboustranně prospěšnou spolupráci, zejména ve prospěch obyvatel Pardubického kraje," shrnul obsah oboustranné spolupráce hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. „Zavazuje kraj k tomu, aby dle možností rozpočtu finančně podporoval provoz a rozvoj neziskového sektoru v kraji," dodal hejtman Martínek.

„Ačkoliv spolupráce mezi neziskovým sektorem a Pardubickým krajem nám již léta výborně funguje a v leckterých krajích nám jim mohou závidět, podpis dohody o spolupráci je dalším krokem vpřed a mám z něj upřímnou radost," doplnila Miluše Horská, která dohodu za neziskový sektor v pondělí podepsala. Obě organizace budou společně vytvářet a naplňovat strategické dokumenty Pardubického kraje, ale také vytvářet podmínky pro vzájemnou výměnu informací a rozvoj vzdělávání. Nestátní neziskové organizace svou činností a hodnotami, na nichž je myšlenka postavena, budou přispívat k praktickému prosazování strategie trvale udržitelného rozvoje.

„V návrhu rozpočtu na příští rok jsme vyčlenili půl milionu korun na podporu Koalice nevládek a jejich odborného servisu pro všechny neziskovky v kraji.  V grantovém systému  kraje počítáme s částkou 17 milionů korun pro sociální oblast a další granty v řádech milionů jsou pro oblasti kultury, ekologie nebo  sportu," uvedl náměstek hejtmana Roman Línek.  

Dohoda o spolupráci mezi neziskovým sektorem byla podepsána na dobu neurčitou. Její naplňování bude hodnoceno minimálně jednou za rok a prezentováno na krajské konferenci nevládních a neziskových organizací.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama