Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2010 11:27:00

Suverenita brání historickou pravdu

Suverenita brání historickou pravdu

Definovat je opětovně třeba základní postulát, na kterém stojí Česká republika, totiž obrana českých národních zájmů.

V pondělí 29. 11. 2010 se v galerii Muzea Českého ráje v Turnově z pověření Českého svazu bojovníků za svobodu zúčastnila Ing. Jana Bobošíková kulatého stolu. Toto setkání zorganizoval Josef Kunetka, pozvání přijal i senátor PhDr. Jaromír Jermář, PhDr. Jiří Jaroš a Jan Hříbek.

Pan Kunetka uvedl diskusi, která reagovala na pokusy z poslední doby opět zpochybnit historii, které zazněly na konferenci pod záštitou Karla Schwarzenberga 19. - 20. Středoevropská šlechta v konfrontaci s totalitními režimy 20. století.

„Je třeba opětovně definovat základní postulát, na kterém stojí Česká republika, totiž obrana českých národních zájmů. Zvláště v současné době, kdy se Evropa otřásá v základech, neboť projekt jednotné evropské měny se čím dál jasněji jeví jako neživotaschopný a kdy především velké evropské země prosazují zcela bezohledně své vlastní zájmy na úkor ostatních členů EU. Proto je tak důležité, aby se suverenita České republiky opět stala úhelným kamenem konání představitelů naší země, jejíž zájmy dnes na evropském poli hájí jen prezident Václav Klaus," uvedla mimo jiné Jana Bobošíková.

Dalším tématem kulatého stolu byly stéle znovu a znovu se opakující pokusy o prolomení Dekretů presidenta Beneše a vznášení restitučních nároků ze strany především kolaborujících představitelů šlechty. Suverenita - blok Jany Bobošíkové (SBB) a Český svaz bojovníků za svobodu, který Jana Bobošíková na této diskuzi také zastupovala, odmítá jakékoliv pokusy o prolomení či zpochybnění poválečného uspořádání v Evropě, jehož součástí jsou i Dekrety presidenta Beneše.

David Štěpán, tiskové oddělení Suverenity - bloku Jany Bobošíkové (SBB)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama