ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2010 14:38:00

Ministerstvo podává nájemníkům pomocnou ruku

Ministerstvo podává nájemníkům pomocnou ruku

Ministr Jankovský spolu s předsedou Sdružení nájemníků představili plán na pomoc nájemníkům v bytech s končícím regulovaným nájemným.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský spolu s předsedou Sdružení nájemníků Milanem Tarabou dnes představili plán na pomoc nájemníkům v bytech s končícím regulovaným nájemným. V klíčovém období přelomu roku tak budou mít k dispozici celou řadu možností, kde nalézt informace a případně i zastání.

 „Rádi bychom tak předešli zbytečnému vyhrocení situace kolem nájemního bydlení, aby se z nájemníků nestávali rukojmí různých politických či ekonomických skupin," uvedl ministr Kamil Jankovský na společné tiskové konferenci. Resort místního rozvoje pod jeho vedením tak dneškem odstartoval společnou kampaň se Sdružením nájemníků (SON). V jejím rámci obě organizace posílí činnost svých informačních linek a v případě SON i regionálních pracovišť. Ministerstvo pro místní rozvoj SONu přispěje na zintenzivnění činnosti čtvrt milionem korun. „Vážíme si faktu, že jsme v ministru Kamilu Jankovském našli partnera, který se velmi rychle dokázal v poměrně složité problematice nájemního bydlení zorientovat," uvedl Milan Taraba, předseda Sdružení nájemníků.
 
Nájemníci tak mohou hledat pomoc několika způsoby. Telefonicky, emailem či osobní návštěvou na některém z regionálních pracovišť SONu, jejichž seznam najdou na www.son.cz. Klíčové dotazy se také objeví i v rámci tiskové inzertní kampaně. „Dohodli jsme se s renomovanou advokátní kanceláří, která má v oblasti nájemního bydlení dlouholeté zkušenosti, že obzvláště komplikované případy budou řešit její právníci," doplnil Miroslav Kalous, náměstek ministra pro místní rozvoj.
 
Seznam kontaktů připravených pro nájemníky:
* telefonní linky
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR: 224 861 138
SON (Praha): 234 463 343
SON (Ostrava): 604 598 939
Telefony na další regionální pracoviště najdete na ww.son.cz
* emailové adresy
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR: info@mmr.cz
SON: son@cmkos.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama