Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2010 14:44:06

Česko o evropské peníze nepřijde

Česko o evropské peníze nepřijde

Ekonomická výkonnost regionů, tedy HDP, zůstává hlavním kritériem pro rozdělování prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie.

Díky Občanským demokratům v Evropském parlamentu Česká republika o evropské peníze nepřijde. Zeleným a levici se nepodařil prosadit návrh na zavedení dalších, například environmentálních kritérií.

 Tento návrh by celou politiku soudržnosti postavil na hlavu. Logika je dosud taková, že evropské peníze pomáhají méně rozvinutým regionům, aby si pomohly samy. Jsem rád, že se nám většinu v Evropském parlamentu podařilo přesvědčit, že hlavním kritériem pro podporu musí zůstat ekonomický výkon jednotlivých regionů. Evropou spolufinancované investice musejí nadále mířit hlavně do infrastruktury, která dále rozvíjí podnikání a mobilitu vůbec. Se změnou kritérií by slabší regiony, včetně mnoha českých, o tento hlavní nástroj rozvoje přišly."

 Ing. Oldřich Vlasák
poslanec Evropského parlamentu
předseda Svazu měst a obcí ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama