ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2010 16:29:08

John konečně přiznal, že vnitro místo něj řídí Moroz

John konečně přiznal, že vnitro místo něj řídí Moroz

Premiér Nečas by měl dodržet slib a vyzvat R. Johna k odvolání náměstka Moroze.

Ministr vnitra Radek John je průkopník. V poslední době totiž dokazuje, že je mistrem ve vynalézání způsobů, jak obcházet premiéra Nečase. Začalo to spory ohledně Johnova náměstka Moroze, v minulých dnech pak ministr vnitra bez vědomí premiéra vyzval k rezignaci policejního prezidenta a dnes se dozvídáme, že zmiňovaného náměstka Moroze v tichosti učinil svým zástupcem. Pokud by se snad ministru vnitra cokoliv stalo, bezpečnost našeho státu bude řídit Michal Moroz.

Michal Moroz měl být původně pouze náměstkem v jakési zkušební době, tedy do chvíle, než se prokáže prověrkou na stupeň "tajné". Ačkoliv ministr vnitra již v červenci sliboval, že Moroz si o prověření požádá, učinil tak podle dostupných informací až v září nebo říjnu.

Celá věc na mne tak nyní působí tak, že Radek John konečně přiznal, že rezort vnitra neřídí on, ale právě jeho náměstek Moroz. To samo o sobě nemusí být s ohledem na odborné znalosti Radka Johna pro občany až tak špatně. Je však absolutně nestandardní, aby do funkce svého zástupce ministr jmenoval někoho jiného, než prvního náměstka pro vnitřní bezpečnost, kterým je Jaroslav Salivar. Řadě z nás je teď už jasné, proč Radek John ve svém legendárním vystoupení v pořadu Události, komentáře na ČT nedokázal říct, co bude mít vlastně Michal Moroz jako náměstek na vnitru na starosti.

Musím v této souvislosti ale také připomenout výrok Petra Nečase z poloviny října letošního roku: „...pan náměstek Moroz předloží prověrku na stupeň tajné. Průměrná doba k vydání této prověrky doběhne někdy na konci listopadu, čili já očekávám, že na konci listopadu tento pan náměstek předloží úspěšný výsledek prověrky. Pak může zůstat. V případě, že ho do konce listopadu nepředloží, bude muset odejít." (10.10.2010, TV Prima)

Pokud pan premiér skutečně drží své slovo, měl by vyzvat Radka Johna k odvolání náměstka Moroze. Pokud bude pan premiér tuto výzvu ignorovat, nelze mu už nadále věřit, neboť svůj slib vyslovil veřejně.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama