Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2015 16:56:06

Sbírky na české dětské pacienty

Sbírky na české dětské pacienty

Je pro náš stát prvořadé zdraví našich českých dětí? V současné době o tom občané ČR stále více začínají pochybovat a nelze se divit.

  Se zájmem jsem si přečetl informaci, že ČR přijme patnáct nemocných dětí se svými rodinami původem ze Sýrie – celkem sedmdesát lidí – by podle ministerstva vnitra mělo přiletět do Česka na konci září. Léčit se budou v pražské nemocnici Motol. Podle informací Práva půjde zřejmě většinou o děti se srdečními chorobami.  Dětem by mělo být asi do 15 let. Jejich diagnózy Motol tají. „Upřednostňujeme kardiologické a kardio-chirurgické diagnózy,“ sdělil již dříve Právu Ludvík. Syrské děti a jejich rodiny (dohromady asi 70 lidí) dostanou v ČR azyl.

    K tomu musím předem uvést, že mi vůbec nevadí, že pomůžeme se složitými operacemi zachránit nemocné děti ze Sýrie. I kdyby jich bylo více a mohli bychom jim pomoci, proč ne?

   Co mne ale osobně zaráží, jsou dvě stránky této pomoci, které trápí naše občany. Za prvé, proč dostane těchto 70 lidí azyl v ČR, a nepočítají se mezi počet imigrantů, jež jsme se zavázali přijmout. Má se jednat o 1500 běženců do konce roku 2017. Takže podle současného vývoje jich bude asi několikrát více, když sečteme všechny ty, které se do konce roku 2017 nebudou počítat a kdo ví, zda se nám povede vrátit velké množství imigrantů, kteří ve velkém počtu v ČR přibývají. Za druhé, a to je pro mne daleko důležitější otázka, je věc finančních sbírek pro operace našich dětí. Mnoho dětí z ČR čeká, až se vyhlásí sbírka na nějaké operace nebo léčbu, kterou pojišťovny nehradí. Rodiče těchto dětí jsou zoufalí a shání peníze na záchranu svých dětí, kde se dá a potom ČR přijme děti z ciziny i s rodinami a kompletně se o ně postará, tedy nejenom léčením jejich dětí. Dostanou byty, sociální dávky a možná jim postavíme ještě mešity.

     Proto vyzývám všechny dobrovolné dárce, kteří přispívají na léčení našich českých dětí, nevšímejte si těchto věcí a zachovejte našim dětem nějaké šance. Jen tak mimochodem, vždyť jejich rodiče platí ČR daně, sociální i zdravotní pojištění a o co tedy jde?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama