Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 17:27:00

Zaveďme povinnost zimních pneumatik od 1. 11. do 31. 3.

Zaveďme povinnost zimních pneumatik od 1. 11. do 31. 3.

Projev na 9. schůzi PS PČR dne 14.12.2010.

Děkuji, pane předsedající. Dobrý den, vládo, dámy a pánové. Já bych také chtěl odůvodnit svoje pozměňovací návrhy, které jsem přiložil až potom, co byl přijat nějaký závěr hospodářského výboru. A také trošku i k tomu závěru hospodářského výboru...

Můj návrh je na zavedení zimních pneumatik od 1. listopadu do 31. března celoplošně povinně pro osobní dopravu. Moc prosím, abyste tento návrh přijali. Myslím si, že pro bezpečnost silničního provozu... Sami to vidíte na silnicích, jak to tam teď vypadá. A myslím si, že ta zima je neočekávatelná i do příštích let, a bude to významný prvek bezpečnosti silničního provozu obecně.

A ty tři návrhy, které následovaly a dostaly jste je písemně minulý týden, tak první se také týká alkoholu, jak tady mluvil kolega Laudát. Opravdu si myslím, že ta tolerance 0,3 je překonaný problém, tak jak to Senát navrhl. Ona už dnes platí u Policie i u správních orgánů tolerance 0,26 promile, takže vidíte, že se dohadujeme o 0,04, čili 4 setiny. A opravdu by to vyvolalo řadu problémů, protože Policie má nakoupeny tzv. elektronické přístroje dregery, a ony by byly nepoužitelné, pokud bychom přijali tu senátní úpravu. Tak jenom z tohoto důvodu si myslím, že je to opravdu špatně, aby ta senátní novela v tomto duchu platila.

Takže můj pozměňovací návrh neřeší nic jiného, než že to vrací v předchozí stav. Takže tak, jak to teď je, tak by to mohlo platit dále.

Navrhl jsem také, aby se neoznačovala místa, kde se měří Policií, tou zatracenou cedulí "Pozor, měření rychlosti". Já si osobně myslím, že Městská policie prostě buď měří nebo neměří. Ale to, abychom měli na každém rohu cedulku - tady měří, a na těch ostatních místech aby všichni přidávali plyn, nebo dokonce za tou cedulí, kde je "Konec měření rychlostí", tak aby každý přidával plyn, tak mi přijde jako zcela nesystémové a špatné řešení.

A třetí bod. K zimním pneumatikám žádáme o prodloužení lhůty pro nákladní auta Hasičského záchranného sboru, zejména jde o hasiče dobrovolné, kterým by to vyvolalo řadu problémů, kdyby měli pneumatiky nakupovat.

A já jenom připomínám a možná i něco do debaty přidám teď, nebo k zamyšlení, Integrovaný záchranný systém má právo používat hroty do pneumatik. A když tak sleduju vývoj počasí teď v zimě, možná bychom se v republice měli zamyslet nad tím, zda solit či nesolit a zda náhodou nepřestat solit a nezačít používat hroty na všech vozidlech. Možná že by to způsobilo daleko méně škody než to, co se děje teď s tou solankou. Ale to tam není. To je opravdu jenom bokem.

A poslední pozměňovací návrh je asi legislativně technická chyba. V bodovém systému senátorům vypadla v podstatě postižení za překročení rychlosti dopravní značkou. Takže to jenom takový technický problém, aby se to tam napravilo a vrátilo. Ode mne vše. Přeji hezký den. Děkuju za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama