Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2010 11:04:43

Změňte volební zákon

Změňte volební zákon

Rada Ústeckého kraje dnes projednala návrh výzvy poslancům a senátorům Parlamentu České republiky ke změnám volebních zákonů a doporučuje zastupitelstvu ji schválit.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

V souvislosti s volbami do zastupitelstev měst a obcí, konaných ve dnech 15. a 16. října 2010, bylo v Ústeckém kraji podáno 26 návrhů na neplatnost voleb, hlasování či volby kandidáta. Proto vedení Ústeckého kraje navrhuje změny stávající legislativy zejména v oblasti kupování voličských hlasů, přihlašování většího počtu osob v obci těsně před datem voleb a jednoinstančního soudního rozhodování o volebních návrzích (napadení průběhu voleb).

„V současné době probíhá příprava volebního zákoníku, který by stanovil pravidla veškerých voleb. Je třeba, aby Ústecký kraj, kde bylo podáno mnoho volebních návrhů, na stávající situaci reagoval. Pokud bude docházet k prodlevám, budeme svou výzvu opakovat,“ dodala hejtmanka Jana Vaňhová.

Výzva poslancům a senátorům Parlamentu České republiky ke změnám volebních zákonů bude zaslána předsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, předsedovi Senátu Parlamentu České republiky a na vědomí všem předsedům poslaneckých a senátních klubů Parlamentu České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama