Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2010 10:20:00

Tak co nám to ten Drobil vlastně nadrobil?

Tak co nám to ten Drobil vlastně nadrobil?

Předvánoční čas je i časem shánění dárků, kterými pak obšťastňujeme své bližní. I pan exministr Pavel Drobil si tuto tradici uvědomil a všem nám cosi nadělil…tedy spíše nadrobil.

Sice o trochu dříve než na Štědrý den, ale s o to větší vervou a publicitou.

Našemu premiérovi nadrobil těžkou hlavu svými podivnými aktivitami okolo Státního fondu životního prostředí. Bude i nadále pro něho bezúhonným a čestným člověkem? Alespoň, že už ne ministrem – i když kdo ví. Stejně se mu na Ministerstvu životního prostředí nelíbilo a směřoval spíše do jiného rezortu. A co na to ministr vnitra a policejní ředitel? Všichni prý o těchto skutečnostech věděli již týdny, aniž by cokoli v této věci činili.

Naší protikorupční vládě nadrobil pod stromeček rébus, jak předefinovat co je a co není korupce, tunelování či prachsprostá zlodějna. A to tak, aby alespoň někdo z tohoto týmu mohl bez ostudy předstoupit před veřejnost. Ztráta důvěry je ale někdy dosti nevratný proces. Bohužel, i já uvěřil, že je šance cosi shnilého ve státě českém změnit. Opět tedy další vystřízlivění.

Své rodné straně pak nadrobil dilema, jak se k této kauze postavit a zda je pro ni únosné, aby v jejích řadách (a dokonce na významném partajním postu) figurovalo jeho jméno. Ale velké strany ustály přece už mnoho velkých průšvihů.

No a nám všem ostatním nadrobil další lekci, jak není dobré někomu a něčemu věřit. I když neházejme vše jenom na exministra životního prostředí. Určitě v tom nebyl a není sám. A nezužujme to pouze na problém jedné strany nebo jedné koalice.

I když se vše v kauze exministra Pavla Drobila nyní točí  jenom okolo jeho údajných snah vyvést prostřednictvím svých lidí ze SFŽP finanční prostředky pro potřebu jeho strany, nezapomínejme na jeho velice aktivní přístup k destrukci dosavadní koncepce a směřování Národního parku Šumava. Po personální čistce na MŽP a na SFŽP se škatule přece zahýbaly i ve vedení Správy Národního parku Šumava, v jehož kompetencích je též ovládání desítek miliard „ležících ladem“ na území tohoto národního parku. Není to vedle kauzy SFŽP náhodou příprava dalšího paralelního tunelu? Co na to Drobilovi obdivovatelé a spolupracovníci v kauze Šumava? Jak oni nyní hodnotí jeho osobu? Stali se jeho věrnými z přesvědčení, z naivity či z jiných důvodů? A jak se k němu budou stavět nyní? Postaví se za něho, odsoudí ho, nebo budou hrát mrtvé brouky?

Takže výsledné škody jsou podstatně vyšší než jenom zatím teoretických pár stovek milionů, které se měly přemístit na jiné účty. Otázkou je, zda orgány činné v trestním řízení budou umět, budou chtít a budou hlavně smět tuto kauzu objektivně rozklíčovat a vyřešit. A zda se to jenom nesvede na pár nedůležitých obětních beránků. O tom ale rozhodne i to, jestli je Česká republika stále ještě právním státem či banánovou republikou ovládanou kmotry!!!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama