MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2010 22:45:18

MPSV interpelace k rozpočtové zodpovědnosti

MPSV interpelace k rozpočtové zodpovědnosti

Vážený pane ministře, vzhledem k tomu, že se Vaše vláda pyšní označením „rozpočtové zodpovědnosti“, uvítal bych Vaše sdělení, jakým způsobem hodlá Váš resort přispět k řešení již zřejmému nedostatku financí ve zdravotnickém systému.

A to, bohužel, po 4 letech vlády pravice.

S veškerou úctou, jako lékař nemohu nevidět, že právě zdravotnictví velice často řeší a tak zakrývá problémy patřící Ministerstvu práce a sociálních věcí. Mám mj. na mysli odložené či opuštěné seniory, asociální živly a  bezdomovce.

Povinnost zdravotnického zařízení zajistit po ošetření či nezbytné hospitalizaci propuštění do „vyhovujícího“ prostředí, je často naprostou fikcí. Lůžka následné péče to rovněž neřeší. Extrémem je pak péče o bezdomovce-cizince. 

Uznávám, že uvedený problém je dluhem všech předchozích vlád. Nicméně nyní, kdy hrozí cca 2 miliardový deficit prostředků vybraných na zdravotní pojištění, je tento problém o to palčivější. A bylo by solidní s nespornou koaliční většinou rychle přispěchat s konkrétním návrhem.

S díky, pozdravem a přáním klidných prvních vánočních svátků ve funkci

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama